McLaren : McLarens superbil på vei - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
McLarens superbil på vei
SPIONBILDER: Her er McLaren ute og tester en helt umaskert bil. Man trenger jo ikke kamuflere noe som allerede er vist frem offentlig.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det dreier seg om McLaren Speedtail, som ble vist frem til potensielle kunder for et drøyt år siden

I Jon Winding-Sørensens artikkel finner du det meste som er verd å vite om bilen, og litt av historien som ligger bak den.

Testbilen på bildene er merket «PP2», noe som indikerer at den er en såkalt «pre production protype». Slike benyttes gjerne for de siste tester, samt for sertifisering og typegodkjenning. De gir også ingeniørene muligheten til å fjerne eventuelle bugs før selve produksjonen starer.

Speedtail er siste tilskudd i McLarens «Ultimate Series» og beskrives av selskapet som selve etterfølgeren til legendariske F1. Mest på grunn av konfigurasjonen med tre seter, men også fordi den fra grunnen er designet til å bli Den Ultimate Grand Tourer, akkurat som F1 var.

Men Speedtail er diger sammenlignet med den relativt kompakte F1 – den har en lengde på hele 515 cm mot F1s 429 cm.  

Legg merke til at bilen mangler utvendige speilhus – de erstattes av videokameraer og skjermer – noe som virker fornuftig tatt i betraktning at føreren skal sitte midt i bilen med en passasjer på hver side, litt tilbaketrukket i forhold til føreren.

På grunn av slike detaljer blir Speedtail ikke gate-lovlig i USA, men det forhindrer ikke at hver tredje kunde som har bestilt superbilen bor i Amerika.

Da aner det meg at flesteparten av de som kjøper bilen dessverre anser den mer som et investeringsobjekt enn en bil de gleder seg til å bruke.

McLaren har foreløpig ikke røpet detaljer med hensyn til drivlinje, men vi forventer at den vil få en fireliters V8 med twin turbo, tilsvarende den som benyttes i 720 S og Senna, koblet sammen med en elmotor til en samlet effekt på over 1000 hester.

En toppfart på 250 miles er antydet, rett over 400 km/t, så på den fronten har det ikke skjedd mye siden Gordon Murrays F1 fra 1993 som klarte 240,1 mph.

Totalt skal det bygges 106 eksemplarer av Speedtail – tilfeldigvis akkurat samme antall som av legendariske F1. Og selv med en prislapp på drøye to millioner euro er samtlige for lengst solgt, før en eneste bil er bygget.

Det skal mye til å oppnå samme status som McLaren F1 – den omsettes jevnlig på auksjoner for tre ganger pålydende pris.  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: