Renault : Stadig større SUV-familie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Stadig større SUV-familie
RENDERINGER: Renault har allerede tre SUV-er på markedet, men for å være til stede i alle nisjer må de hele tiden tenke nytt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Renault var tidlig ute i det kompakte SUV-segmentet med sin Captur som nylig er presentert i andre generasjon – nå også med hybrid drivlinje. 

Men i det større segmentet var de vesentlig tregere ute. Årsaken er nok til dels at flerbruksbiler lenge hadde en solid posisjon i det franske markedet, og der var de franske produsentene godt representert i alle størrelser.

Renaults første mellomklasse-SUV, Kadjar, kom på markedet i 2016. Den er aldri blitt noen volumselger i Norge og sliter også på hjemmebane der Peugeot 3008 sammen med Citroën C5 Aircross dominerer dette segmentet.

En facelift for Kadjar i 2018 satte heller ikke særlig fart i salget, så nå er Renault i ferd med å utvikle en helt ny modell som trolig skal på markedet i 2021.

I forbindelse med generasjonsskiftet skal modellen over på en helt ny plattform, CMF-C som er lettere og stivere enn dagens plattform. I tillegg er den klargjort for elektrifisering slik at Renault kan tilby modeller med hybrid drivlinje.

Trolig vil Kadjar få en mild hybrid, lånt fra nye Renault Clio, med 140 hester og gunstige utslippsverdier.

Men det er også interessant å trekke veksler på alliansepartner Mitsubishi og hente den ladbare hybridlinjen fra Outlander PHEV med drøyt 200 hk og firehjulsdrift

Mer plass til passasjer og bagasje samt økt komfort vil også stå sentralt under utvikling av Kadjar generasjon to – noe som delvis skjer grunnet økt akselavstand.

Interiøret vil preges av digital instrumentering med en stor multimediaskjerm på dashbordet. Avansert finish og mer påkostede materialer skal gi nye Kadjar en høyere følelse av kvalitet.

I tillegg til de nevnte hybride drivlinjer vil Renault tilby 1,3-liters turbo bensinmotorer med 130 og 160 hk samt dieselalternativer på 115 og 150 hk.

Men Renault ønsker også å være representert i det mest kompakte segmentet, under Captur. Der planlegger de å lansere sin kompakte by-SUV med en lengde på rundt fire meter.

La oss foreløpig kalle bilen «Kwinko», men mye tyder på at den får betegnelsen Zandar – et navn Renault allerede har beskyttet.

Om den kompakt crossoveren blir en erstatning for Twingo eller et supplement, er foreløpig usikkert, men de kompakte bybilene mister hele tiden sin popularitet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: