Mini : Supersprek Mini kan bli samlerobjekt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
54 bilder i galleri
Supersprek Mini kan bli samlerobjekt
Det kan bli kamp om de 3.000 eksemplarene av MINI John Cooper Works GP som skal produseres. Råskinnet kommer på norske veier neste år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

For tredje gang i historien plasseres bokstavene GP på en Mini John Cooper Works. Denne gangen er det på den raskeste og kraftigste Mini-modellen noensinne. Produsenten tror den kan bli en fremtidig klassiker.

Mini John Cooper Works GP Concept ble avduket på bilutstillingen i Frankfurt høsten 2017. Konseptbilen viste den moderne racing-essensen av Mini, inspirert av den legendariske ur-Minien fra 1959.

På årets bilutstilling i Los Angeles er det premieretid for den endelige versjonen.

– Mini fyller 60 år i år. Den ene gaven til jubileet var premieren til helelektriske Cooper SE. Den andre gaven er helt nye John Cooper Works GP, en sportslig kjøremaskin i Minis mest ekstreme form og den desidert raskeste modellen for gatebruk, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør for BMW og Mini i Norge.

Samlerobjekt
Den første Mini John Cooper Works GP kom på markedet i 2006, den andre i 2013 (klikk deg inn og les våre prøvekjøringer). I dag er begge modellene ettertraktede samleobjekter.

Med stor sikkerhet vil det ifølge BMW også gjelde nye Mini John Cooper Works GP, den produseres nemlig i et begrenset opplag på 3.000 eksemplarer.

306 hk
Hjertet i John Cooper Works GP en modifisert toliters 4-sylindret turbomotor på 306 hk med et dreiemoment på 450 Nm. Kreftene finner veien til asfalten gjennom en 8-trinn Steptronic automatgirkasse med egen differensial for forhjulene.

Sprinten fra 0-100 km/t går unna på 5,2 sekunder. I tillegg har motoren kvaliteter til å akselerere lynraskt i flere hastighetsområder, og toppfarten nås først ved 265 km/t.

Chassis-oppsett er skreddersydd for oppgaven, med særegne motorfester og sportsunderstell som er senket 10 mm. Motorstyring og DSC/antispinn-system er også unikt for nye Mini John Cooper Works GP.

Fra rundt 700.000 kroner
Nye Mini John Cooper Works GP lanseres i mars 2020. Basert på dagens 2019-avgifter, estimeres en startpris på rundt 700.000 kroner.

I løpet av desember vil endelige tekniske data foreligge, da vil også den faktiske prisen bli offentliggjort, opplyser importøren.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: