Hyundai : Nå kan du fylle hydrogen igjen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Nå kan du fylle hydrogen igjen
Etter en omfattende prosess med testing og godkjennelser kunne endelig Hynion på Høvik åpne for hydrogenfylling fredag 22. november.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Som en av to bilprodusenter som leverer biler med brenselcelle var Hyundai på plass for å fylle opp en hydrogenelektrisk NEXO.

Fredag var det duket for en svært viktig begivenhet for norske hydrogenbileiere. Etter flere måneder uten fyllemulighet kunne endelig Hynion åpne sin stasjon på Høvik utenfor Oslo.

Dermed er det igjen mulig å fylle hydrogen ved en norsk fyllestasjon.

Stasjonen var tidligere drevet av Hyop, men ble overtatt av Hynion tidligere i år.

– Vi har jobbet hardt for å få frem et alternativ for hydrogenbilistene, sier Ulf Hafseld, som er leder for selskapet Hynion. Han har daglig fått en rekke henvendelser fra bilister som ønsker seg hydrogen, og har merket seg at disse har blitt mer og mer fortvilte ettersom tørken har vedvart.

Grundige gjennomganger av stasjonen på Høvik har vært foretatt av to ulike eksterne inspektører, som har verifisert at stasjonen holder mål og følger alle regler i henhold til Forskrifter om Brannfarlig vare og Trykkpåkjent utstyr.

I etterkant har DSB gått igjennom dokumentasjonen og sett at alt er gjennomført slik det skal.

– Vi i Hyundai er svært glade for at Hynion har fått sin stasjon klar. Denne nyheten er først og fremst god for kunder i Oslo-området, men er også helt klart et steg i riktig retning for norske hydrogenbilister generelt, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Informasjon om fylling, booking av tid og kapasitet finner man på Hynions hjemmesider.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: