Skoda : Etterlengtet folke-SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Etterlengtet folke-SUV
SPIONBILDER: Blant alle nye modeller som skal lanseres i Norge inneværende år, er nok dette en av de mest etterlengtede.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Navnet ble offentliggjort for en snau måned siden, men langt mer interessant er forsmaken vi fikk gjennom Vision iV Concept på fjorårets Genève-utstilling

Den gule konseptbilen fristet med spesifikasjoner som fikk mange nordmenn til å tenke at nå, endelig kommer det en elbil som kan dekke alle hverdagslige behov. Vi har fått antydet rekkevidde på rundt 50 mil, firehjulsdrift, hengerfeste og plass nok til hele familien.

Og siden den er en Skoda får den trolig også en attraktiv pris. I alle fall sammenlignet med søstermodellen ID.4.

Dersom Enyaq får overført dimensjonene fra Vision iV blir den en direkte konkurrent til kommende Tesla Model Y og Ford Mustang Mach-E. Altså en drøy halvmeter lengre enn volumselgere som Kona Electric og e-2008. Og kan dermed forsvare en høyere pris enn disse.

Skoda-modellen vil ha mange felles trekk med Volkswagen ID.4 som skulle vært vist i Genève, og som vi vet at i første omgang kommer med bakhjulsdrift. Se ikke bort fra at det vil gjelde Skodaen også.

Selv om den sorte bilen ser svært lett kamuflert ut ser jeg ikke bort fra at Skoda prøver å lure oss. Ser ikke grillen veldig påklistret ut? Og hva med hekken som er godt pakket inn og pålimt falske lykter?

Med hensyn til levering så er det eneste vi vet med sikkerhet at Enyaq skal lanseres i løpet av 2020. Det betyr at den skal avdukes offisielt innen årets utløp, og kanskje åpner importøren for bestilling, men det betyr ikke at det kommer kundebiler ut på markedet.

Så dere tusener som står på venteliste må utstyre dere med en stor porsjon tålmodighet – dere har neppe ny bil i garasjen før et godt stykke inn i 2021.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: