Fra Bulgaria med en god idé - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
33 bilder i galleri
Fra Bulgaria med en god idé
Opprinnelig kom Sin Cars fra Bulgaria, men i dag tilhører de den spennende underskogen av britiske spesialprodusenter. Men her betyr «spesial» litt mer enn bare en og annen sportsbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Hovedproduktet til Sin Cars er R1 modellene

De finnes både i en GT4 versjon, ren racerbil, med 6,2-liters V8 og spesifikasjoner innenfor rammeverket hele veien.

R1 750 har en 7-liters turbomotor med 755 hk. Her er det noe plug in hybrid i tillegg.

Målene på disse bilene er forresten i nærheten av 483 x 200 x 129 cm og akselavstanden er på 276. Alle har dramatiske saksedører der regien ikke står tilbake for noe av det de italienske superbilene kan by på.

R1 VTX er bygget for å være en ren track day special, mens R1 650 har en litt annen karakter med en motor som har mekanisk kompressor.

V-åtteren i R1 550, har ingen spesialiteter, en ærlig, solid amerikaner med mer enn nok dreiemoment, 650 Nm for bilens 1300 kg. Og selv om det høres beskjedent ut, snakker vi fremdeles om 350 km/t.

Denne serien avsluttes med folke-utgaven, R1 450 som har akkurat så mange hester, men fremdeles skryter på seg 300 km/t og merkbare racing-aner.

Og så har du raringen, S1. Det eneste som er fast her, er at du velger alt.

Det er i realiteten et stort byggesett der du selv peller ut de bitene og de mekanisk/elektriske komponentene du ønsker. Resultatet blir fort seende ut som noe du har skrudd sammen av limtre-elementer fra formet limtre fra Moelven. (Kanskje det er det, jeg har sett Morgans karosserirammer bli bygd av ved derfra.)

Så her har du elmotor mulighet fra 89 til 200 kW motor og 24-48 kWh batteripakke, eller en 310-hesters 2,3-liters eller 365-hesters 3,5-liters bensinmotor. Det finnes sågar en hybridmulighet.

Du velger din egen karosseriform, ditt eget ytelsesnivå, din egen grad av komfort, om du vil ha en bil for bane eller vei – og er du flink, planlegger du det hele slik at det kan oppgraderes i takt med tyngden på sparegrisen.

Men nå stopper ikke SIN-folket her. De tar ansvar også.

Til Genève i fjor hadde de utviklet sin L-City – en slags universal el-plattform som de kunne bygge nesten hva som helst oppå.

I motsetning til mange andre med tilsvarende løsninger bygger de ikke plattformen som en plattform, men som et rørgitter-chassis, som de påstår har fordeler med hensyn til vekt, men spesielt fordi det da er lettere å tilpasse den i både lengde og bredde.

De tar ikke som utgangspunkt at disse greiene skal være autonome, men sier at det skal ikke mye til før de også kan gjøres selvkjørende på det nivå man måtte ønske.

Hva disse folkene hadde tenkt å vise i Genève, og om de ville hatt noe nytt, aner jeg ikke. Men det er alltid gøy å snakke med dem, de tenker litt annerledes.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: