Toyota : Toyota utvider SUV-familien - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Toyota utvider SUV-familien
SPIONBILDER: Toyota hadde lovet å presentere sin nye kompakt-SUV på bilutstillingen i Genève. Slik gikk det ikke, men prosjektet ruller videre.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I midten av januar viste Toyota en første skisse og fortalte at de snart skulle presentere en ny kompakt-SUV i segmentet under C-HR. 

Som splitter nye Yaris skal den bygges på Toyotas GA-B plattform, og de to vil trolig ha mer enn plattformen til felles.

Toyota presiserer likevel at nykommeren blir en selvstendig modell med egen betegnelse, ikke bare en hevet og stylet Yaris.

De naturlige konkurrentene til nykommeren vil være modeller som Nissan Juke, Renault Captur, Ford Puma og Volkswagen T-Cross pluss en rekke andre utfordrere i det etter hvert så populære segmentet av superkompakte crossovere.

Toyota har bekreftet at bilen får intelligent firehjulsdrift og hybrid drivlinje – sistnevnte er jo nærmest en selvfølge fra dette holdet. Bilen skal bygges side om side med Yaris på Toyota-fabrikken i Frankrike.

Du kan regne med at bilen får en lengde på rundt fire meter og at den i forhold til Yaris er løftet med rundt 40 mm – noe som fremkommer tydelig på bildene av denne testbilen knipset i kjølige omgivelser.

Den fleksible plattformen gjør det også mulig å strekke akselavstanden slik at det blir noe bedre plass i baksetet enn det generelt er i småbiler som Yaris.

Regn med at interiøret blir ganske likt det vi finner i nye Yaris, inkludert en stor skjerm sentralt på dashbordet, klargjort for Apple CarPlay og Android Auto.

Yaris har i årevis dominert småbilsegmentet i Norge, og Toyota regner med at den sammen med nykommeren vil utgjøre rundt 30 prosent av deres totale Europa-salg.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: