Porsche Panamera: Facelift for Panamera - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Facelift for Panamera
SPIONBILDER: Det nærmer seg midtlivs-oppgradering for Porsche Panamera. Her er Sport Turismo-utgaven på test i kulda.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Selv om mesteparten av interessen for norske Porsche-entusiaster nå dreier seg om Taycan, er det ikke til å stikke under en stol at Panamera har vært en viktig modell for Porsche i Norge.

Det er bare registrert 11 nye Panamera kontra 146 Taycan hittil i år (OFV-data per 31/3), men situasjonen er en ganske annen om vi spoler et par år tilbake.

I 2019 var antallet nye Panamera 106, i 2018 hele 249 og i 2017 – første år den ble levert som hybrid i generasjon 2 – ble 260 nye Panamera registrert på norske skilter. Husk at vi her snakker om biler i prisleiet 1,5-2,5 millioner kroner. Ikke akkurat en bil for Hvermansen.

Andre generasjon Panamera kom på markedet i 2016, som 2017-modell, og dermed tikker klokken mot en midtlivs facelift. Trolig vises de oppgraderte modellene mot slutten av inneværende år som 2021-modeller.

Grunnen til at det kalles «facelift» er at modellen får en lett overhaling av de «myke» delene, gjerne kombinert med nye lykter. Selv liker jeg bedre uttrykket «oppgradering», for endringene er gjerne størst under skallet.

Vi ser det tydelig på denne modellen hvor lett kamuflasje kun dekker nedre regioner foran og bak på bilen. Lysstripen som binder baklyktene sammen endres slik at den får tilsvarende uttrykk som på nyeste utgaver av Cayenne og Macan

Vi kan også regne med at motorene oppgraderes og får litt ekstra effekt – noe som er vanlig når Porsche foretar en facelift.

I dag er minste alternativ i en basis Panamera 330 hk fra en 3,0-liter V6, mens toppmodellen Panamera S E-Hyrbid har en hybrid drivlinje på hele 680 hk fra kombinasjonen V8 og elmotor.

Trolig vil Porsche lansere et 18-volts mild-hybrid system for å redusere forbruket, og et slikt system tillater også bruk av elektrisk drevet kompressor.

Systemet inneholder en batteripakke og starter/generator. Det kan gi litt ekstra skyv under akselerasjon samtidig som det regenererer energi som ellers går tapt under retardasjon.

Fordelene med elektrisk kompressor er at den sørger for ekstra trykk ved lave turtall, før den konvensjonelle turboen tar over.

Selv om Panamera-salget fikk en voldsom boost da dagens generasjon ble lansert i hybrid-utgaver er det lite sannsynlig at det samme vil skje når den oppgraderes. Til det er nok altfor mange nordmann nå innstilt på at deres neste Porsche blir elektrisk.

Her kan du lese hva BIL-redaktør Skar skrev om Taycan etter sin første prøvetur 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: