Porsche : Fabrikkhenting hos Porsche - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Fabrikkhenting hos Porsche
I starten måtte kunden sørge for festen selv. I dag er det ca. 20 kunder hver dag som henter bilen sin på Porsche-fabrikken. Det er med andre ord blitt litt mer rutine nå.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er et herlig bilde av en dr. Ottomar Domnick som henter 356-bilen sin på fabrikken i Zuffenhausen i 1950. Der står han i frakken sin og skjenker champagne til tre Porsche-folk.

Funksjonærer?

Mekanikere?

Champagnen – eller det var vel heller Sekt – hadde han i hvert fall med selv.

Han hadde grunn til å feire. Spesialisten i Neurologi og Psykiatri hadde bestemt seg for å bli Porsches første tyske kunde.

Det klarte han den 26. mai 1950, da han hentet Kommissionsnummer 5001.

Så ivrig var han at han hadde reist til Stuttgart dagen før.

Mange har det sikkert på samme måten fremdeles. Hente egen bil på fabrikken gir fremdeles en egen følelse, og firmaer som Daimler eller Porsche får det til å ligne en høytid.

Men ikke på samme måte som for dr. Domnick. Rett etter overrekkelsen tok Herbert Linge nøklene og kjørte en tur med den nye eieren for å vise ham hvordan.

Linge begynte å jobbe med Porsche i Østerrike i april 1943 og ble en av Porsches mest kjente racerførere med både Mille Miglia og Le Mans historikk.

(saken fortsetter)

Listen over Porsche-kunder leses som en Hvem er Hvem. Det skulle ikke forundre meg om Porsches arkiver har bilder av dem alle sammen. Her finner du blant annet bilder av den verdensberømte dirigenten Herbert von Karajan.

Kanskje finnes det også et bilde av meg, jeg fikk overrakt en som skulle nordover, utstyrt med de typiske ovale «tollskiltene», av pressesjefen og racing-generalen Richard von Frankenberg – og siden også dette skjedde utendørs måtte det ha vært før 1970.

Etter den tiden begynte man nemlig å trekke inn under tak i lokaler som var mer egnet for høytid.

I dag skjer disse øvelsene etter en nøye innøvd koreografi. Med besøk på museet (hvis det er i Stuttgart og ikke i Leipzig du skal hente den), med gjennomgang på fabrikken og med en solid lunch.

Selve overleveringen tar ikke mindre enn en time, og hvis du har enda flere spørsmål kan du gjerne bli der hele dagen. Du behøver ikke skamme deg for å be om hjelp til å koble telefonen din til PCMS’en. Eller spørre om hva PCMS egentlig betyr.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: