Kia : Kia røper elbilplaner - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Kia røper elbilplaner
Kia avslører i dag første steg av fremtidige produktplaner; syv nye elbiler i ulike segmenter lanseres innen 2027.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Merkets første dedikerte elbil lanseres neste år og viser Kias nye designretning. Innen 2029 skal elbiler stå for 25% av Kias globale salg.

Kia Motors Corporation kunngjorde i dag deler av sin forretningsstrategi for elektriske biler, og de viser samtidig en tidlig skisse av flere av sine fremtidige elbiler.

Kias president og CEO, Ho Sung Song, kunngjorde detaljer om den fremtidige produktstrategi under et arrangement på merkets Hwasung-fabrikk i Korea.

Les også: Ioniq blir eget merke

Kia ønsker å ta en ledende posisjon på det globale elbilmarkedet ved å agere på den raskt voksende globale etterspørsel etter elbiler. For å oppnå dette vil Kia lansere en bred portefølje av rene elbiler og samarbeide med ladeselskaper over hele verden.

– Kia har solgt mer enn 100.000 elbiler globalt siden introduksjonen av vår første masseproduserte elbil i 2011, KIA Ray EV, sa CEO Song.

– Siden den gang har vi lansert flere elbiler til det globale markedet, og kunngjort planer om å akselerere videre i de kommende år. Ved å fokusere på elektrifisering, sikter vi mot at elbiler vil stå for 25 prosent av vårt totale salg innen 2029”.

I Kias strategi Plan S som ble lansert tidligere i år, planlegger merket å utvide sin range av elbiler til 11 modeller innen 2025.

I samme periode har Kia et mål om at elbilene skal stå for 20 prosent av salget i enkelte “avanserte” markeder som Korea, USA og Europa. I dag ble skissene av syv nye elbiler som skal lanseres innen 2027 vist.

Den første elbilen med kodenavnet CV, vil lanseres i 2021 som Kias første dedikerte elbil. Bilen vil ifølge produsenten ha samme produktkvalitet og design som Kias øvrige modeller, og høye ytelser både på kjøre- og ladeegenskaper.

Plan S
I januar i år delte Kia Motors sin nye strategi på mellom- og lang sikt, ”Plan S”, hvor man skal fokusere fremtidig aktivitet rundt elektrifisering og mobilitetsløsninger. Kia vil sikre en ledende posisjon ved å lansere flere elbiler og tenke nytt innen områder som produksjon, salg og tjenester.

Selskapet går gjennom en omfattende endring for å realisere “Plan S”. Den nye elbilen, CV, som forventes å komme i løpet av 2021, vil representere en ny designretning som viser Kias overgang til en forretningsstrategi fokusert rundt elektrifisering.

Kia forteller at de fornyer sin planlegging, utvikling og produksjon av biler for å aktivt gjenspeile ulike kundebehov fra produktplanleggingsfasen.

De vil svare på markedets etterspørsel ved å tilby ulike produkttyper med en rekke modeller egnet for ulik bruk som by- og langkjøring. Ved å tilpasse sin nye plattform, Electric-Global Modular Platform (E-GMP), vil Kia tilby biler med klasseledende innvendig plass.

Selskapet vil også tenke nytt rundt salg av elbiler, og de utforsker ulike løsninger som abonnementstjenester, så vel som mulighet for leasing og utleie av batterier, samt løsninger relatert til sekundærbruk av batterier.

Ladeinfrastruktur
Kia ser utvikling av ladeinfrastruktur som en forutsetning for økt salg av elbiler, og de utforsker muligheter for å bedre tilgjengelighet av lademuligheter for elbileierne.

På verdensbasis etablerer Kia i samarbeid med sine forhandlere mer enn 2.400 elbilladere i Europa og rundt 500 i USA, og de vil fortsette å øke sin ladeinfrastruktur i tråd med det voksende elbilmarkedet.

Kia søker også å sikre en omfattende ladeinfrastruktur for sine kunder gjennom allianser, som startet med en strategisk investering i IONITY i september i fjor

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: