Hyundai : Bilen som automat-toalett - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Bilen som automat-toalett
Hadde det ikke vært for at dette interiøret også serverer deg drinker, høres beskrivelsen av et nytt Hyundai-interiør ut som de toalettene som vasker seg selv etter at du har gått ut.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I starten, da konstruksjonen var fersk i Paris, var jeg alltid ivrig etter å komme meg fort ut av de nye offentlige pottene på gatehjørnene der. Selv-vaskende var bra, men måten den vasket seg selv på hørtes ut som en metode du ikke hadde godt av dersom du ble en del av prosessen.

Og her kommer Hyundai, i samarbeid med LG Electronics, med et bilinteriør som vasker seg selv når du har forlatt bilen.

Nærmere lesing forteller imidlertid at her er ikke virkemåten like dramatisk. Det er en automatisk støvsuger som sleider over det flate tregulvet for å fjerne smuler og møkk, og så er det et batteri UV-lamper som fyres opp for å desinfisere interiøret.

På en måte er det ‘flatt tregulv’ som er stikkordet her, og ikke selv-vasking.

Vi snakker om et Hyundai LG Ioniq interiør, og Ioniq er som kjent merkevarenavnet på Hyundais nye serie elektriske biler

Elektrisk bil betyr helt andre muligheter for pakking, og her er interiøret pakket for at det skal ligne stua hjemme.

Lyst, luftig, store vinduer, parkett (eller hva det er) på gulvet, enormt utvalg belysningsmuligheter og en TV i sentrum.

Her er det da taket som er sentrum. Der finner du en 77-tommers fleksibel OLED-skjerm fra LG. Den kan endre både kurven på overflaten, og posisjonen, for at du skal få en optimal titteopplevelse der du sitter eller halv-ligger.

Det er bevegelsene dine som kontrollerer hva TV-en gjør. Skjermen kan også vise to forskjellige program for tilskuere som sitter litt fra hverandre.

Men Gizmo-avdelingen stanser ikke med den. Mellom setene har vi en kaffemaskin av kapsel-familien, og litt lavere er det et kjøleskap du kan trekke ut for å finne drinker og snacks.

På hver side av kjøleskapet er det rom for klær. Det ene er for sko, der de kan tørkes og friskes opp med litt spray – men det skulle ikke forundre meg om man kan få en skobørster som ekstrautstyr.

På den andre siden er det plass for skjorter og bukser, med muligheter for å fjerne krøller.

Hyundai sier ikke noe om hva slags bil dette kan monteres i, men det lukter jo sterkt av autonomt da. «Hvorfor skal de andre ha det så gøy bak der, mens jeg sitter her foran og bare kjører?»

Eller enda bedre – en sjåfør-kjørt bil. En fremtidig Uber eller taxi. For ikke å snakke om hvor bra gjøre-ren-seg-selv funksjonen ville være for biler i et bildelingsprogram.

Hyundai antyder at tilsvarende «Value added experiences» vil kunne oppleves allerede fra Ioniq 5. Men akkurat disse elementene tror jeg vi må se langt etter der. Ioniq 5 blir tross alt en slags innstegsmodell, til en viss grad basert på Hyundai 45 konseptet

Det er nok for mye å regne med en skjortestryker i den modellen, men vi kan kanskje håpe på et mini-kjøleskap?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: