Volkswagen Golf: Ulv i fåreklær - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Ulv i fåreklær
Volkswagen har dratt lakenet av sine nye Golf R som ifølge produsenten er den kraftigste og kjappeste serieproduserte Golf noensinne.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Med 320 hestekrefter og maks dreiemoment på 420 Newtonmeter gjør nye Golf R null til hundre på 4,7 sekunder. Potensiell toppfart er de sedvanlige 250 km/t, men med Performance Pack får du speedometernåla helt opp i 270 km/t.

Firehjulsdrift og 7-trinns DSG-kasse er standard i denne toppmodellen som skal være hele 19 sekunder kjappere rundt Nordsløyfa enn forgjengeren.

Et nyutviklet firehjulsdriftsystem sørger ikke bare for å fordele kreftene automatisk mellom for- og bakaksel, men også individuelt mellom bakhjulene. Dette skal gi bilen vesentlig mer dynamiske egenskaper i raske kurver.

Femte generasjon Golf R har en rekke detaljer som skiller den fra sine mer moderate søsken, uten at det blir ekstremt. Dette kommer tydelig til uttrykk i fronten som har en splitter derivert fra motorsport og store luftinntak med detaljer i sort høyglans.

Fra siden skiller bilen seg ut med 19-tommers spesialfelger, sideskjørt, matt forkrommede speilhus som speiler R-logoen på bakken når dørene åpnes, samt at bakkeklaringen er redusert med et par centimeter.

Les vår test av forrige generasjon Golf R mot Subaru WRX STi

Gjennom felgene ser man inn på blå bremsecalipere på forhjulene. En annen detalj er bakre støtfanger som har en integrert diffuser i sort høyglans omkranset av to doble eksosrør. Øverst på bakluka sitter en spoiler som sørger for ekstra marktrykk i høye hastigheter.

Golf R kan leveres i tre lakkfarger – i tillegg til den blå signaturfargen kalt Lapiz Blue Metallic kan du velge mellom Pure White og Deep Black Pearl Effect.

Siden Golf 8 er utstyrt med digital cockpit og store skjermer som standard er infotainment-systemet i Golf R tilpasset bilens sportslige egenskaper med unik grafikk.

Sportssetene med maksimal sidestøtte er kledd med nappaskinn og har dekorelementer i karbonfiber og blå sømmer. Sportsrattet er kledd med perforert skinn der man normalt fester grepet og dekorert med blå sømmer.

Andre spesialiteter i Golf R er karbon-look på dashbordet og i dørene, pedaler i børstet stål samt ambient belysning som kan vises i 30 ulike farger.

For å matche de optimerte ytelsene er nye Golf R utstyrt med 14,1-tommers bremseskiver med en tykkelse på 1,3 tommer. På forhjulene sitter doble calipere utført i aluminium.

Som sine forgjengere er nye Golf R diskret i sin fremtoning og har ytelser som er en sportsbil verdig. Et interessant valg for dem som trenger en kompakt familiebil, men ønsker ytelser i toppklassen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: