- Videoen alle bilinteresserte må dele! - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
- Videoen alle bilinteresserte må dele!
Se den nye filmen som takker bilen. De som er imot bilen snakker fryktelig høyt og får fryktelig mye plass mediene. Kanskje er det på tide at vi også hever stemmen? sier Christian Lagaard i NBF. Han håper den nye videoen blir en påminnelse om hva bilen faktisk betyr i livene våre.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

- Vi som er glad i bil må snakke bilen opp!

Christian Lagaard ble i mai ansatt i Norges Bilbransjeforbund (NBF), der en av hans hovedoppgaver er å sørge for å snakke opp bilens plass i samfunnet.

- Det er nok folk som snakker bilen ned. Hvis vi bilfolk ikke snakker bilen opp – hvem skal gjøre det da? spør Christian Lagaard, før han selv gir svaret:

- Vi som er glad i bil. Vi må gjøre det, sier Lagaard.

- Vi oppfordrer alle som er glad i bilen til å bli med på en dugnad fremover. En dugnad der vi snakker bilen opp igjen. I middagsselskapet og på sosiale medier.

Derfor drar NBF nå i gang en dugnad for bilen, og har brukt et betydelig beløp på å lage en reklamefilm som «takker bilen».

- Vi ser etter nye måter og nye arenaer å snakke bilen opp på. Filmen skal brukes i sosiale medier og den er ment som en påminnelse til folk om hva bilen faktisk betyr i livene våre. For hva hadde Norge egentlig vært uten bilen, spør Lagaard.

- Som en start på dugnaden vi skal gjøre fremover, håper vi at alle blir med å dele denne fine filmen, fortsetter han. 

(saken fortsetter)

- Stortingsvalget blir et bil-valg
Grunnen til at NBF drar i gang dugnaden er at de mener bilens plass i samfunnet er truet:

- Hvis vi synes det er ille nå – så bare vent til stortingsvalget neste år. Det blir et bil-valg som vil påvirke bilbransjens hverdag, tror Lagaard.

- Det handler ikke lenger bare om moms og avgifter. Det handler om retten og muligheten vår til å kjøre bil i fremtiden, fortsetter han.

Lagaard mener det er mange politikere og miljøer som snakker bilen ned.

- Vi merker det kanskje mest i byene, men det skjer i hele landet.

- «Snart blir det vel ikke lov å kjøre bil» er et sitat mange har hørt. Det er nesten så enkelte føler de må forsvare at de trenger bil i hverdagen, mener Lagaard.

- Det er dette vi må forandre. Vi som bransje må løfte bilen frem og fortelle sannheten om bilen. Vi må ikke la andre tegne et bilde som ikke stemmer.

- Det er kanskje litt tidlig å dra frem ordet «bilskam», selv om en del politikere og miljøer nok skulle ønske vi alle følte litt på det, sier Lagaard til BilNytt.no.

Han viser til at flertallet at nye biler som selges i Norge er nullutslippsbiler.

- Når vi nå leverer rekordmange nullutslippsbiler så er plutselig ikke det godt nok heller. Da er det at bilen tar for mye plass politikerne begynner å trekke frem. Det som skjer i Oslo kan på sikt også skje andre steder. Bilen er en del av den norske transportløsningen i uoverskuelig fremtid, avslutter Christian Lagaard.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: