BMW X1: Nye elbiler i kø hos BMW - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
24 bilder i galleri
Nye elbiler i kø hos BMW
SPIONBILDER: BMW er i ferd med å utvikle neste generasjon X1. Mest interessant for Norge er at den også kommer som elbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

X1 er BMW Norges nest mest solgte SUV etter X3. Nå er utviklingen av tredje generasjon godt i gang med forventet lansering i 2022.

Nykommeren skal dele plattform med nye 1-serie og 2-serie Active Tourer med forhjulsdrift som standard, men vil også tilbys med firehjulsdrift.

Som dagens X1 vil også etterfølgeren lanseres med et utvalg moderne bensin- og dieselmotorer, samt som ladbar hybrid. Men mest spennende sett med norske øyne er nok at den også kommer som elbil – trolig under betegnelsen iX1.

Denne blir en direkte konkurrent til modeller som Volkswagen ID.4 og Skoda Enyaq.

Når iX1 lanseres – trolig i 2023 – blir den innstegsmodell i BMWs elektriske SUV-familie som i tillegg består av iX3 og den kommende flaggskipmodellen iX. Trolig blir den også en indirekte erstatning for i3 som har vært på markedet siden 2013 og snart synger på siste vers.

iX3 har en enkel motor på bakakselen som yter 286 hestekrefter og har et dreiemoment på 400 Newtonmeter. I iX1 vil motoren trolig plasseres på framakselen og klare seg med mindre effekt.

Med en 80 kWt batteripakke har iX3 en oppgitt rekkevidde på hele 458 km, så det blir spennende å se hvilken løsning BMW velger for iX1.

iX1 blir en av totalt syv BMW elbiler som skal på markedet innen 2025. I tillegg til den eksisterende iX3 vet vi at det kommer en i4 og prestisje-SUV-en iX og at det i tillegg kommer elbiler basert på 5- og 7-serien. Vi har også observert en elektrisk 3-serie under testing

Vår dyktige illustratør gir et forvarsel om hva vi har i vente.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: