Tesla : Du kan trygt dra på norgesferie med Tesla - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Du kan trygt dra på norgesferie med Tesla
Denne uken åpner Tesla en Supercharger-stasjon i Honningsvåg. Dermed dekker de Norge på langs med sitt hurtigladenettverk – fra Lindesnes til Nordkapp.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Tesla åpnet den første Supercharger-stasjonen i Europa på Dombås i 2013. Siden den gang har nettverket vokst betraktelig, og det er nå 81 Supercharger-stasjoner med til sammen 1132 ladestolper i Norge.

I fjor reiste rekordmange nordmenn på ferie i eget land, og Supercharger-nettverket hadde ifølge Tesla allerede god kapasitet for å møte den økte trafikken.

De har statistikk som sier at 96 prosent av Tesla-eiere som Supercharget i Norge i løpet av sommeren 2020 fikk koblet til en lader innen to minutter fra ankomst til stasjonen.

Siden 1. august i fjor og frem til i dag har Tesla ifølge OFV levert mer enn 11.500 biler i Norge, og hittil i år er Model 3 Norges mest solgte elbil med drøyt 4800 registreringer.

– Derfor satser vi betydelig på ladeinfrastrukturen vår i år, og har gjort en rekke utvidelser før fellesferien, forteller kommunikasjonsdirektør Even Sandvold Roland hos Tesla Norge og ramser opp følgende:

  • Europas første Supercharger-stasjon på Dombås har blitt utvidet til 24 ladestolper, og 2/3 av stolpene på stasjonen er nå V3 Superchargere
  • Supercharger-stasjonen på Brokelandsheia har fått mer enn doblet kapasiteten sin med 16 nye V3 Supercharger-stolper, til glede for nordmenn som ferierer på Sørlandet
  • Skei og Innhavet utvides med fire midlertidige V3 Supercharger-stolper på hver stasjon i påvente av økt trafikk denne sommeren
  • Midlertidig V3 Supercharger-stasjon med fire ladestolper i Stryn er på plass for å imøtekomme ferierende nordmenn

Tesla fortsetter også å åpne nye stasjoner, og har ifølge Roland planer om å åpne til sammen mer enn 30 nye Supercharger-stasjoner i Norge i 2021.

Oslos største ladestasjon åpner for Tesla-kunder
– I tillegg til å skrive ladehistorie ved å bli første ladeoperatør som fullstendig knytter Norge sammen fra nord til sør, åpner vi denne uken ladestasjonen i Sentrum P-hus i Oslo, fortsetter Roland.

– Stasjonen er Oslos største hurtigladestasjon med god margin, og har 18 V3 Supercharger-ladestolper. Det er allerede lagt opp til å senere kunne utvide til totalt 40 V3 Supercharger-ladestolper i anlegget.

City Supercharging-programmet er en prøveordning for å se om dette kan gjøre det enklere å være elbileier i byene. Tesla planlegger Supercharger-stasjoner i blant annet Bergen, Stavanger og Trondheim, og til neste år kommer det flere stasjoner i Oslo.

Teknologiske fremskritt
Siden mars 2020 har Tesla utelukkende bygget V3 Superchargere på nye stasjoner i Norge. Disse har en effekt på opptil 250 kilowatt, noe som betyr enda kortere ladepauser når man skal på elektrisk langtur i en Tesla.

En Model 3 Long Range kan ifølge Tesla lade opptil 120 kilometer rekkevidde på fem minutter på en V3 Supercharger, og en typisk ladeøkt er på om lag 15 minutter.

– For Tesla er det avgjørende at det er en god opplevelse å bruke ladeinfrastrukturen vår, og derfor har vi sørget for at det er sømløst å bruke en Supercharger. Du trenger bare koble ledningen til bilen, så begynner ladingen, forteller Roland.

– Gjennomsnittsprisen for Supercharging på våre norske stasjoner er 2,9 kroner per kilowattime. Supercharging er rimeligere enn å lade hos andre tilbydere av hurtig- og lynlading, samt vesentlig billigere enn å fylle drivstoff på fossilbiler, konkluderer han.

Du finner kart over alle ladestasjonene på Teslas hjemmeside her

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: