Opel Astra: Her er Opels nye Astra - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
27 bilder i galleri
Her er Opels nye Astra
Opel har i dag presentert sjette generasjon Astra. Bilen får et helt nytt uttrykk og skal tilbys som ladbar hybrid i to styrkegrader.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Nye Astra er utviklet ved Opels hovedkvarter i Rüsselsheim, og det er også her den skal produseres fra høsten av. Forgjengeren ble bygget i Polen, så med generasjonsskiftet kommer en av Opels viktigste modeller «hjem» igjen.

Med en lengde på 4374 mm er nye Astra bare fire millimeter lengre enn forgjengeren, men akselavstanden har økt med 13 mm til 2675 mm – noe som innebærer kortere overheng, et bagasjerom på 422 liter og mer innvendig plass.

Da forrige generasjon Astra ble lansert i 2015 hadde den en spesiell egenskap for tidligere var forbeholdt større og dyrere biler – nemlig adaptiv LED-belysning.

Nykommeren tar dette systemet videre med tilsvarende belysning som i nye Insignia bestående av hele 168 LED-elementer som skal sørge for maksimal belysning uten å blende møtende eller forankjørende.

Dashbordet er heldigitalt med to 10-tommers sammenhengende skjermer som på Opel-språket heter Pure Panel. Fysiske knapper er beholdt for innstilling av for eksempel klimaanlegget.

Nye Astra er bygget på tredje generasjon EMP2-plattform – noe som betyr at den deler arkitektur og komponenter med andre modeller fra de mange merkene i Stellantis-familien (tidligere PSA og FCA). Men produsenten lover at den fortsatt har Opels DNA innebygget.

Foreløpig er det sparsomt med tekniske detaljer, men Opel lover et utvalg av effektive bensin- og dieselmotorer med effekter fra 110 til 130 hestekrefter.

Mest interessant sett med norske øyne er at den kommer som ladbar hybrid med enten 180 eller 225 hestekrefter. Volkswagen har jo valgt en tilsvarende løsning med nye Golf

Vi hadde forventet at Astra ville tilbys som elbil også, men om så skjer ligger det nok et stykke frem i tid. Peugeot har antydet en elektrisk 308 i 2023, så da følger kanskje Opel etter.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: