To seire på én helg for Marcus Påverud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
To seire på én helg for Marcus Påverud
Det ble seier i begge løpene i ProAm-klassen for Marcus Påverud og makkeren Jens Reno Møller i teamet Honda NSX GT3 i International GT Open Series på Imola-banen denne helgen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

De flotte resultatene gjorde at duoen knappet inn på sine hardeste konkurrenter i sammendraget, men færre biler til start denne gangen gjorde at det ble utdelt bare halve poeng i ProAm-klassen.

Med tre løpshelger og seks løp igjen i mesterskapet å kjøre, har likevel 21-åringen fra Lier gode muligheter til å sikre seg mesterskapet sammenlagt.

– Jeg er spesielt fornøyd med løpet på søndag, der jeg kom ut på banen nesten 20 sekunder bak amerikaneren Brendan Iribe og fikk beskjed fra teamet at jeg faktisk hadde muligheten til å ta ham igjen, sier Marcus Påverud.

– Teamet ga meg god kommunikasjon og ikke minst motivasjon hele veien, og på den siste runden hadde jeg tatt igjen nesten hele forspranget. Jeg trodde det ville bli en runde for lite for å komme forbi, men han slapp meg bare forbi, sier en overrasket Marcus.

Lier-gutten holdt veldig bra tempo gjennom hele sitt kjørepass. På 35 minutter tapte han bare drøye sju sekunder til Andy Soucek i en Porsche 911 GT3, som vant PRO-klassen og løpet totalt. Marcus kom inn som nr. 6 totalt i løpet.

– Jeg klarte å holde et veldig bra tempo, men det ble tøft på slutten med dekk som begynte å bli ganske dårlige. Jeg tok også igjen en AM-bil som snurret rett foran nesen på meg, og det ble ganske spennende, sier Marcus.

Med to seire på Imola skiller det nå bare 14 poeng mellom Iribe/Millroy som leder og Marcus Påverud/Jens Reno Møller.

Med totalt seks løp igjen å kjøre er det gode muligheter til å ta igjen det forspranget og vinne mesterskapet, men den store utfordringen for Marcus er at det nå blir syv ukers pause til neste løp på Red Bull Ring i Østerrike. Mange av hans konkurrenter kjører i flere mesterskap og får mye kjøretrening, mens Marcus får lange pauser mellom løpene.

– Det blir nesten som å ta fatt på nytt igjen hver gang jeg kommer til en ny bane. Flere av konkurrentene kjører løp nesten hver helg og har en stor fordel av dette, sier Marcus som akter å gjøre noe med denne utfordringen.

– Jeg skal snakke med Max Fischer som er teamsjef i JAS Motorsport om det kan åpne seg muligheter for mer kjøring i form av testing. Jeg fikk delta på en test på Imola før dette løpet, og det var veldig verdifullt. En GT3-bil er såpass avansert og rask at du setter deg ikke bare inn i bilen etter en lang pause og kjører konkurransedyktige rundetider med en gang. Jeg trenger rett og slett mer kjøring om vi skal klare å vinne dette mesterskapet, konstaterer Marcus Påverud.

Det ble to turer til topps på pallen for den norsk-danske duoen på Imola i helgen:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: