Bugatti : Bugatti bygger racer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Bugatti bygger racer
Bugatti benyttet Monterey Car Week til å fortelle at drømmebilen Bolide skal bygges. Men de ber om litt tålmodighet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

"Bugattis Corona Speciale omtalte" kollega Jon Winding-Sørensen den som da han omtalte bilen i fjor høst. Du kan lese hvorfor om du klikker deg tilbake på saken.

Den gang var vi usikre på om bilen noensinne ville kommer forbi drømmestadiet, men nå har Bugatti bekreftet at den skal bygges – om enn i et begrenset opplag på 40 stykker.

Men de som ønsker seg en må smøre seg med en god dose tålmodighet – produksjonen starter ikke før i 2024 siden det fortsatt gjenstår en god del utviklingsarbeid.

Bilen er nemlig ikke basert på en eksisterende modell, men designet fra scratch rundt en monocoque. Motoren er imidlertid velkjent, Bugattis 8-liters W16 og firehjulsdriften er hentet fra Chiron.

I Bolide yter motoren 1850 hestekrefter mens maks dreiemoment er samme tall med Newtonmeter bak seg. Forutsatt at du fyrer den på 110 oktan racing-fuel.

Mye er gjort for å holde vekten på et minimum – da konseptet ble vist antydet de 1240 kg. Like lett er den ikke når det går fort – ved 320 km/t antyder Bugatti en downforce på framakselen på 800 kg mens hekkspoileren sørger for 1800 kg på bakvognen.

Bugatti antyder en prislapp på rundt fire millioner – euro, men det er neppe nok å ha en tykk lommebok for å få lagt hendene på et eksemplar. Og du kan bare glemme å få skilter på den – dette er en ren banebil. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: