Aston Martin Vanquish
Aston Martin Vanquish
Aston Martin Vanquish
Aston Martin Vanquish
Aston Martin Vanquish
Aston Martin Vanquish
Aston Martin Vanquish

Verdens vakreste?

Det er noe med sportsbilene til Aston Martin som får hjertet til å slå raskere. I dag har de sluppet de første bilder av sin nye sportsbil. Samtidig gjenoppliver de et ikonisk navn.

Publisert Sist oppdatert

Vanquish skal skjønnheten hete når den debuterer mot slutten av året, akkurat i tide til å markere Aston Martins 100-årsjubilum i 2013.

Oppkalt etter den britiske sportsbilen Vanquish fra 2001, har den mye å leve opp til. Men de første bildene demper i alle fall ikke entusiasmen hos denne skribenten.

Ny legende
Dette er britisk sportsbil på det beste – ytelser, design og luksus i en herlig kombinasjon ingen kan utfordre dem på.

Nye Vanquish er bygget på en plattform av aluminium, og de fleste karosserideler er støpt i karbonfiber for å holde vekten på et lavest mulig nivå samtidig som den strukturelle stivheten blir maksimal.

Aston Martins legendariske designtrekk er vel ivaretatt, samtidig som Vanquish fremstår som topp moderne. Og fantastisk vakker.

Med en lengde på 472 cm, en bredde (inkl. speil) på 207 cm og en høyde på 129 cm over en akselavstand på 274 cm kan den leveres som en ren toseter, eller 2+2 med svært begrenset baksetekomfort. Vekten er 1739 kg.

Styling-elementer som «hoftelinjen» og LED baklyktene er hentet fra superbilen One-77 som ble laget i et meget begrenset opplag med en prislapp på 1,2 millioner pund.

Legg merke til det unike koffertlokket med innebygget spoiler som bidrar til økt marktrykk ved høye hastigheter.

Typisk Aston Martin
- Den nye Vanquish er det ultimate uttrykk for Aston Martin design, ingeniørkunst og teknisk kompetanse. Den byr på luksuriøs langdistanse-komfort og sportslig kjøreglede uten kompromiss, sier Aston Martin-boss, Dr. Ulrich Bez.

- Den bærer samme navn som ikoniske Vanquish som var sentral i å sementere Aston Martins rykte som produsent av moderne GT-biler. Bilen vi har avduket i dag setter igjen det klassiske, britiske merket på topp i sin klasse.

Motoren i Vanquish er en 6-liters V12 som byr på 573 hestekrefter og maks dreiemoment på 620 Newtonmeter – tilstrekkelig for å gjøre null til hundre på 4,1 sekunder og oppnå en potensiell toppfart 295 km/t.

Pirelli P Zero dekk i dimensjon 255/35 ZR20 foran og 305/30 ZR20 bak. Bak spesialfelgene skjuler den seg kraftige bremser med karbon-keramiske skiver – 398 mm med 6-pots calipere foran, og 360 mm med 4-pots calipere bak.

Gran Tourer
For de som måtte være opptatt av turegenskapene – den har et bagasjerom med en kapasitet på 368 liter, om det er med eller uten bakseter sier meldingen fra Aston Martin foreløpig ikke noe om.

Utstyrsnivået er selvsagt høyt, og du kan velge hvor mye hjelp du vil ha av elektronikken - for eksempel tilpasse understellet til maksimal komfort, eller maksimal sportslighet når du tar den med på en bane.

I Storbritannia starter prisene på 190.000 pund – i Norge betyr nok det en prislapp på rundt tre millioner kroner.

Powered by Labrador CMS