-
Brennes Auto Moss AS:
Bilmekaniker
-
DNB Bank ASA:
Sales Manager
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
RG Mobility AS:
Takstmann
-
Motor Forum AS Bergen:
Ettermarkedsleder
-
Motor Forum AS Telemark:
Regnskapsansvarlig
-
Werksta Bergen Åsane:
Verkstedleder
-
Bilia X:
Servicemarkedssjef, Xpeng Lørenskog
-
Toyota Asker og Bærum:
Handover / produktspesialist
-
Solaris Norge A/S:
Mekaniker til tungbil, buss søkes
-
Flex1One AS:
Driftsansvarlig
-
Team Verksted AS:
Mekaniker Steinkjer
-
RG Mobility AS:
Key account Manager
-
Hyundai Motor Norway:
Regional Sales Consultant
-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Salgssjef Volvo Car Ryen
-
Tide Verksted AS, Avdeling Voss:
Mekaniker tyngre- og lette kjøretøy
-
Autoringen Oslo AS:
Takstmann
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Andresen Karosseri AS:
Biloppretter
-
Bilhuset Viken AS:
Teknisk Leder
-
Bilco Hønefoss AS:
Mekaniker
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Hovfaret 17B:
Ledige kontorplasser
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
Gled deg, CARS 2 kommer
Ikke bare kommer Pixar med oppfølgeren til CARS, de har lagt til tre nye, morsomme figurer også. Filmen åpner den 24. juni.
Jeg vet at det er ikke bare meg som falt fullstendig for figurene i den første Cars-filmen fra Disney-eide Pixar. Så det er klart jeg ser fem til at Rod ”Torque” Redline, Miles Axlerod, Acer, Varla Veloso og hva de het alle sammen, skal komme tilbake.
Men nå ser vi på filmens offisielle nettside at det legges til tre nye, og ikke bare ser de morsomme ut, de viser at skaperne kan sin historie. I hvert fall til to tre-deler.
Den siste tredelen, som jeg ikke skjønner helt, er at de har latt en Reliant Robin bli Tomber og har sitt franske navn fordi den er en tvilsom fransk konstruksjon, som har en tendens til å tryne fordi den er forholdsvis ustabil.
Det siste stemmer (selv om Mr. Bean vel aldri direkte veltet med sin – eller gjorde han det?), men fransk har Reliant Robin aldri vært. Erkebritisk!
Og franskmennene har hatt nok tvilsomme konstruksjoner til at man kanskje kunne hentet noe derfra, dersom denne figuren MÅ være fransk da.
Og det må han åpenbart, for jobb-beskrivelsen høres ganske morsom ut. Han er en tvilsom fyr som solgte bildeler fra et parisisk loppemarked.
Men siden kildene for delene hans er ganske tvilsomme, leder dette til at han, egentlig mot sin vilje, må inn i nærmere samarbeide med Finn McMissile – den hemmelige agenten.
Det er jo også et poeng at han heter Tomber – det er nemlig er verb på fransk og betyr å falle.
Men resten er genuint: Det er nemlig hentet inn i kuriøs Zündapp Janus også. Dette var Zündapps svar på BMWs Isetta-avlegger: 600.
Nå hadde BMW bare en dør i front og en sidedør, men Zündappen, som oppkalte sin etter Janus-guden, han med to ansikt, hadde en dør i front og en bak.
Baksetepassasjerene satt altså med ansiktet bakover, og motoren var plassert i midten mellom de to rygg-til-rygg seterekkene.
I filmen heter denne bilen Professor Z og er en skrullete tysker med monokkel som er ettersøkt over hele verden, fordi han er en gal våpenkonstruktør som planlegger å ta knekken på Formel 1 verdensmesterskapet.
Det er åpenbart mye action her, for Pixar skriver at han er villig til å gjøre hva som helst for å holde prosjektet i rute.
Den siste nye er ikke en bil i det hele tatt, selv om den har sterke bilforbindelser. Her opptrer for første gang et fly, og ikke et hvilket som helst. Siddeley er en tomotors jet som engelskmennene bruker som et spionfly.
Nydelig fly, med et enormt vingespenn, nesten like bredt som det er langt. Det er selvfølgelig Finn McMissile som bruker dette som et nyttig redskap i sin kamp for rettferdighet kloden rundt.
Men nå bør man (hvis man har glede av det da) og vite at Siddeley opprinnelig var et bilmerke som startet i 1902. Via forskjellige sideveier ble det Armstrong Siddeley, og denne engelske overklassebilen ble produsert frem til 1960.
Men i løpet av den perioden var de også blitt store på flymotorer og det var ikke ulogisk at de fusjonerte med Bristol på 50-tallet. Det ble nye motorer, blant annet en som ble døpt Python, og både rene jet- og rakett-motorer ble utviklet.
I 1966 ble det fusjon med den andre store britiske flymotor-produsenten: Rolls-Royce.
Filmen blir sikkert bra uten slik bakgrunn også, men det er alltid morsomt å slå fast at folk, i dette tilfelle Pixar, vet litt mer om hva de driver med, enn det som er umiddelbart åpenbart.
SE TRAILER FRA FILMEN: