Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Moke

Klassisk Mini Moke

Moke er tilbake

En av de morsomste variantene på gamle Mini var strandbilen Moke. Nå er det på plass igjen i ny-gammel versjon- på en strand langt unna deg.

Publisert Sist oppdatert

På Seychellene selges den nå igjen. Og i Thailand, og New Zealand og Mustique og Mauritius og snart i Egypt.

Nå er det nok ikke bare på grunn av solrike strender at dette er noen av distribusjons-punktene og at du ikke finner for eksempel Frankrike eller California på denne listen. Det har nok like meget med spesifikasjonene å gjøre.

Slik står for eksempel sikkerhets-detaljer listet i brosjyren:

  • Airbag foran: Nei
  • Airbag bak: Nei
  • ABS: Nei
  • ESP: Nei.

Det er nok med andre ord et begrenset antall kjøretøyforskrifter som står klare til å gi den forholdsvis primitive konstruksjonen grønt lys.

Synd selvfølgelig, for denne oppskriften høres ut som en gledes-spreder.

Fargerik
Utseendet ligger tett opptil den opprinnelige utgaven som kom i salg på midten av 60-tallet. Forskjellen er i første rekke at mens originalen var grønn, og ikke annet, kan den nyfødte utgaven leveres i hvilken farge du måtte ønske.

Men ellers er spesifikasjonene forholdsvis nær den gamle. Akselavstand på 255 cm og lengde ganger bredde er 323 x 166 cm.

Motoren er en en-liters firer på 50 hestekrefter. Det sies ikke noe om hvor den kommer fra, men i og med at kinesiske Chery er med på prosjektet langt i bakgrunnen, kan vi jo regne med at det er der drivlinjen kommer fra.

Se konseptet Mini bygde som forsmak til Countryman

Comeback
Nå skal jeg tilstå at jeg har ikke helt oversikt over hele Moke-historien. Det glapp da italienske Cagiva (motorsykler) kjøpte retten til merkevaren i 1990.

Etter det glapp resten av historien for meg, inntil noe rart, nesten håndbygget i Kina, ble vist på bilutstillingen i Bangkok i fjor.

Men den regnet jeg med bare var et blaff. Kanskje den fremdeles bare er et blaff, men nå er det i hvert fall folk med skikkelige adresser og referanser som både får den bygget, og som distribuerer den.

Men å regne med at den snart kommer til en strand nær deg er nok ganske bortkastet.

Powered by Labrador CMS