BMW M5 Touring
BMW M5 Touring

Teaser fra BMW M:

Ikke BARE sorgen i 2024

Det har vært så mye strøm og så mye kinesisk i det siste at vi syns vi bør avslutte Bilnorge.no 2023 med noe av skikkelig kjøtt og blod. BMW hjelper oss på veien.

Hvis du syns du syltes ned i deprimerende nyheter og får en følelse av at det ikke lenger skjer noe som lukter bensin eller smaker av gammeldags kjøreglede, så var blant annet BMW en av dem som pakket inn en oppmuntrende idé i skikkelig julepapir og ga deg tro på gleder også i året som kommer.

Vi fikk et første hint om at neste generasjon M5 skulle komme i Touring-utgave for et halvt år siden – ledsaget av et knippe offisielle «spionbilder». 

Og som en julehilsen både på YouTube og Insta, mer enn antyder de nå at den er i kjømda.

Det blir den første M5 stasjonsvognen etter E34 og E60 generasjonene – og dermed blir den garantert en øyeblikkelig klassiker.

Selv om den er pakket inn med omsorg og kjærlighet, slippes det allikevel detaljer som gjør at vi ser enda mer frem til den.

For eksempel er det åpenbart at den er uten den nye nyre-geometrien som vi finner på for eksempel M4 eller 7-Serien – her er grillen som på en normal 5-serie. Men samtidig er det skikkelige ekstra luftinntak, blant annet de trekantede i hjørnene, til å fortelle at her kan det gå fort.

Dessuten er det tydelige tegn på at det er bedre plass til brede hjul og bremser og bak finner vi en spoiler på toppen av luken.

Fire solide eksoshull er lovende, og taklinjen og den skrå bakruten er nesten mer harmonisk enn på sedanen.

Vi må vel regne med et hybrid-system, men sikkert ikke verre enn det vi finner på XM. Da kan vi nok regne med en twin-turbo 4,4 liters V8 som sammen med en elmotor gir deg mer enn 700 hester.

Lansering er det ikke sagt noe offisielt om, men i vår lanseringskalender antyder vi at det skjer utpå høsten eller vinteren

Sammen med RS6 Avant og rett-rundt-hjørnet AMG-versjonen av E-Klasse T kan ‘24 bli et kron-år for Power-wagons.

BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
Powered by Labrador CMS