Sporty SUV fra Ford

For første gang lanserer Fords Performance-team en SUV. Nykommeren får en velkjent bokstavkombinasjon i modellbetegnelsen.

Publisert

Ford Edge ST er navnet på den nye modellen som lanseres i Detroit, og det er Ford Performance som har stått for utviklingen av den sporty modellen.

Under panseret ligger en 2,7-liters twin turbo V6 som varter opp med 335 hester og et dreiemoment på 515 Newtonmeter.

Detaljer om ytelser får vi ikke oppgitt, men vi kan anta at den blir kjapp.

En raskt-skiftende åttetrinns automatkasse fordeler kreftene til alle fire hjørner. Sjåføren kan selv bestemme hvor mye hjelp han vil ha av elektronikken med hensyn til traksjonskontroll.

Edge ST leveres med ST-tunet sportsunderstell og kan som ekstrautstyr bestilles med ekstra kraftige bremser.

Innstilt på Sport modus har bilen mer aggressiv gassrespons og eksoslyd. Girkassen omstilles da også til å skifte opp ved høyere turtall. Om ønskelig kan giringen skje etter sjåførens forgodtbefinnende via hendler på rattet.

For å understreke de sportslige egenskapene er Edge ST utstyrt med en unik front- og hekk-styling som inkluderer en bredere grill med «bikubemønster», frontspoiler, sideskjørt og to markante eksosrør.

Siden inngangen til 2016 er det ifølge OFV registrert 570 nye Ford Edge i Norge, omtrent likt fordelt på disse årene.

Den sporty Edge ST kommer på markedet til sommeren – foreløpig er det kun snakk om det amerikanske kontinent. Ifølge Ford Motor Norge kommer bilen ikke til Europa.

Powered by Labrador CMS