Chrysler på riktig kurs

Den tredje av de tre store amerikanerne kommer også med positive signaler.

Publisert Sist oppdatert

Mens Ford har kunnet fortelle at de tjener penger og ikke trenger kunstig åndedrett fra det offentlige, og mens GM har samlet overskrifter ved å tilbakebetale store lån og gå overskudd i første kvartal, har Chrysler sakte og rolig, og uten trommer og trompeter, jobbet seg sakte opp av møkka.

Vi har ikke hørt mye fra dem, bortsett fra at Sergio Marchinne, som er mer Canadier enn italiener når han bor på hybelen sin i Detroit, har lovet at vi skal se svarte tall derfra i år.

Dessuten betalte de tilbake 2 milliarder av et lån på totalt 14,3 mrd. for ikke så lenge siden. Og nå har de betalt tilbake enda 1,9 milliarder.

Finansdepartementet skriver blant annet at ”dette er betydelig over det departementet hadde ventet å få tilbake på dette lånet…” det høres med andre ord ut som om de ikke egentlig hadde hatt håp om å få pengene tilbake i cash, slik det nå skjer.

Egentlig var dette lånet nedskrevet til nesten ingenting – det var opprinnelig Bush-administrasjonen som innvilget disse (også til GM) og de var bare ment å holde liv i selskapene til de hadde gått gjennom konk-kverna.

Men med nesten 4 milliarder tilbakebetalt er alle veldig fornøyd, og det kan fort bli mer. Marchionne sier at han regner med at Chrysler tjener rundt 200 millioner dollar på en omsetning på litt over 40 milliarder i år.

Fremdeles eier Staten 9,9 prosent av ”nye” Chrysler – ikke i nærheten av de 70 prosent de eier av GM.

Powered by Labrador CMS