Viper satser høyere

Begge Viperne kom til mål i årets Le Mans. Nå sikter man mot edlere klasser enn GT Pro – her er Viper i GT3-S-utgaven.

Publisert

På Le Mans i år måtte SRT sine to Vipere se seg slått av både Aston Martiner og Corvetter og Porscher, men begge bilene kom i hvert fall i mål. Hvilket ikke stopper fabrikkens ambisjoner.

SRT betyr Street and Racing Technology og er for Chrysler hva M er for BMW. Sammen med Riley Technologies (bygger for eksempel Grand Am racerbiler og har vunnet blant annet 24 timers på Daytona ni år på rad) har de nå antydet en fremtidig GT3-modell.

Den er også ment for private kunder, men det er meget sannsynlig at den vil bli spydspissen i fabrikkens egen satsing i tiden fremover.

Ralph Gilles, Chryslers eminente sjefdesigner som har rykket opp til høyere etasjer i administrasjonsbygget – nå er han blant annet sjef for SRT-divisjonen – sier at denne bilen er kulminasjonen på 20 års utviklingsarbeide. At den er et sluttresultat av det som startet som en av USAs mest hårete sportsbiler noen gang.

I GT3-trim vil V10 motoren yte 680 hk (det er bare 40 mer enn i standardutgaven) og 870 Nm. Den skal bruke en seks trinns Xtrac kasse med manualer sammen med en ren racingclutch, og får seks-pots bremser foran og fire bak.

Det skal gjøres mye på aerodynamikk-pakken og det tillates mange inngrep på opphengning og chassis.

Bilen finnes allerede i katalogen, med en pris på 459.000 dollars. De første skal leveres ved utgangen av året.

Powered by Labrador CMS