Nå starter alvoret

Dette blir en spennende helg for oss som følger unge bilsport-talenter. Nå skal nemlig 20-årige Dennis Olsen måle krefter med rutinerte Porsche-førere-

Publisert Sist oppdatert

Dennis avduker bilen han skal kjøre i Carrera Cup Deutschland:

Vi fulgte Dennis i hans Porsche-debut på Formel 1-banen i Bahrain for to uker siden, og det gikk jo meget bra med pallplass i første løp.

Men denne helgen starter alvoret for fullt for 20-åringen når han kjører sine to første løp i Porsche Carrera Cup Deutschland som offisielle Porsche Junior-fører.

Les intervju med Dennis fra Bladet BIL

Denne sesongen har nemlig Dennis hovedfokus på den tyske Porsche Carrera Cup, og nylig signerte han med teamet Lechner Huber Racing.

- Vi gjorde grundige undersøkelser sammen med Porsche i vinter for å finne det riktige teamet, og jeg er sikker på at vi har gjort et godt valg. Lechner Huber Racing er et vinnerteam og jeg fikk et veldig godt tilbud, forteller Dennis Olsen.

Porsche Carrera Cup Deutschland består av til sammen 16 løp fordelt på åtte løpshelger. De to første løpene går på Oschersleben, to timer vest for Berlin, denne helgen.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg hadde riktignok en gjesteopptreden i Bahrain for et par uker siden, men det er nå sesongen starter på ordentlig. Målet denne helgen er å lære så mye som mulig, og komme i mål i begge løpene.

Erfaren kollega
Dennis Olsen blir teamkamerat med Jeffrey Schmidt, som i fjor ble nummer tre i mesterskapet. Sveitseren vant også de to løpene Dennis kjørte i Bahrain, så han blir en god målestokk i teamet.

Alle førerne i mesterskapet kjører identiske Porsche 911 GT3 Cup med 460 hestekrefter.

- Dette er min første sesong med tak over hodet, så planen er å lære så mye som mulig. Jeg har hatt noen gode tester, men det blir spennende å se hvordan jeg hevder meg i de første løpene.

Helgens løp går sammen med det tyske GT-mesterskapet ADAC GT Masters. Resten av løpene går sammen med DTM. Allerede i dag (fredag) skal Dennis i gang med trening, og årets første løp kjøres lørdag klokken 16.30, mens det andre løpet går søndag klokken 14.45.

Begge løpene kan sees direkte på porsche.de/carreracup, og vi gir deg oppdateringer og kommentarer her på BilNorge.no.