Siste runde i Subaru Cup

Det er helt åpent i kampen om de to siste pallplasseringene i årets Subaru Cup foran avslutningen i Rally Hedemarken. Det står mellom svenske Jerker Axelsson og Anders Kjær fra NMK Larvik.

Publisert Sist oppdatert

Pontus Tidemand fra Sverige er allerede vinner av årets Subaru Cup foran det siste løpet i Ringsaker på lørdag. Ingen kan ta igjen 19-åringen, som har hatt en fantastisk sesong, i sammendraget. Spesielt i de fire baneløpene på Rudskogen og Vålerbanen har unge Tidemand vært suveren.

Men kampen om sølvet lever i denne cupen der samtlige deltagere kjører Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. Jerker Axelsson kan sørge for at det blir dobbelt svensk i cupen, mens Anders Kjær kan sikre norsk andreplass. Foran lørdagens spennende finale står Axelsson med 145 poeng, mens Kjær har 139.

Reglene sier at det dårligste resultatet skal strykes. Det gir en fordel til Axelsson. Han har nemlig 10 poeng fra Numedalsrally som han kan bytte ut med 25 poeng på lørdag dersom han skulle bli beste cup-fører.

Anders Kjær på sin side har 17 poeng fra Numedalsrally som sitt svakeste rallyresultat, og vil dermed ikke kunne plusse på mer enn åtte poeng dersom han skulle vinne på lørdag. Teoretisk vil det si at Axelsson må ha en svært dårlig dag, mens Kjær må vinne om det skal bli norsk andreplass.

Axelsson har nok også et psykisk overtak etter at det var han som var best i forrige rally i cupen, Aurskog Høland Rally. I tillegg til de 25 poengene man får som beste fører i cupen, er det også fem bonuspoeng å hente om man skulle vinne NM-klassen gruppe N over 2000 ccm totalt.

Midt i kampen om andreplassen i cupen skal vi heller ikke glemme at Pontus Tidemand stiller og nok gjerne vil ha en rallyseier. Han har nemlig ikke vunnet noen av rallyløpene i cupen i år.

I tillegg er unge og fremadstormende Marius Aasen (18) fra NAF Motorsport Asker & Bærum en fører som kan blande seg inn i tetkampen på lørdag. Det er kun en svært liten teoretisk mulighet for at han kan bli bedre enn nummer fire sammenlagt. Da må han i så fall vinne NM-klassen, og samtidig må Anders Kjær nesten bli poengløs. Men at Marius kan ”stjele” mange poeng på lørdag er det ikke tvil om.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I tillegg til de seks NM-løpene i rally, er det også kjørt fire asfaltbaneløp på henholdsvis Vålerbanen og Rudskogen i august.

Det er i år 22. gang Rally Hedemarken arrangeres, og løpet inneholder sju fartsetapper på kjente grusveier. De sju etappene er til sammen 81,68 km, og ligger i Ringsaker. Løpets start og innkomst samt serviceplass er ved Nestlé i Brumunddal, mens basen er på Rica Olrud Hotel i Hamar.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 22.25 søndag kveld.

Poengstilling Subaru Cup 2010 (etter 9 løp)

1.Pontus Tidemand, SMK Eda, 167

2. Jerker Axelsson, SMK Trollhättan,145

3. Anders Aa. Kjær, NMK Larvik, 139

4. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 123

5. Richard Haget, KNA Kongsvinger, 111

6. Sivert Johansen, NMK Tønsberg, 109

7. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 85

8. Jim Roger Haugom, KNA Kongsvinger, 49

9. Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland, 42

10. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 25

(Kilde: Pressemelding)

Powered by Labrador CMS