Hyundai i20
Hyundai i20
Hyundai i20
Hyundai i20
Hyundai i20
Hyundai i20
Hyundai i20
Hyundai i20

For rolig tempo

Med motorer som spenner fra 90 hester i Jazz, via 82 hester i Fiesta til 78 hester i i20, sier det seg selv at dette ikke handler om racerbiler.

Publisert Sist oppdatert

Laster du opp med et par personer til i bilen og litt bagasje, må du regne med å bruke girkassen aktivt. Det vil nødvendigvis være en del bakker der du kanskje til og med må ned i tredjegir for å holde marsjfart oppover.

Til det meste av den kjøringen disse bilene brukes til, er det imidlertid tilstrekkelig krefter til det meste.

Fiestamotoren er rimelig fleksibel, den fremstår som greit støysvak. Når bakkene blir lange og tunge, må du regne med å gå tom for krefter, og at du blir godt kjent med girkassa. Det er i seg selv ikke noe problem, den er lett-sjaltet og fremstår som presis og moderne.

Har du tenkt å bruke Fiesta som en bil utover turer i byen og nærområdet, bør du nok se på dieselmotoren på 68, eller helst 90 hester. Den lille dieselmotoren koster faktisk en snau tusenlapp mindre.

Honda Jazz har på papiret den sterkeste motoren. Den japanske fabrikken er i tillegg kjent for å lage turtallsvillige motorer. Det gjelder også motoren i Jazz.

For å oppnå full uttelling, 114 Newtonmenter, må du opp i 4900 omdreininger. Det betyr at du må dra på skikkelig for å ta ut kreftene.

Det kan være greit for den som liker å kjøre aktivt, men det matcher trolig ikke så veldig godt med hovedmålgruppa for bilen. Dessuten oppleves ikke bilen spesielt mye raskere enn de andre.

Girkassen i Jazz er meget bra, sammen med resten av drivlinjen oppleves den som den mest sporty av bilene i testen.

Hyundai i20 bruker snaut 13 sekunder til 100. I likhet med de andre bilene i testen, blir den tung i pusten om du presser den i bakkene. Likevel oppleves den som lett å leve med – den er ganske fleksibel og er rimelig rask i mellomakselerasjon under normal kjøring.

De 78 hestene leveres ved 6000 omdreininger, og 118 Nm finner du ved 4000 omdreininger.

Det kan være medvirkende til at motoren faktisk kjennes sterkere ut enn om du bare ser på hestekreftene. Girkassen kjennes moderne, selv om det ikke er like presis og «fast» som den du finner i Honda Jazz.

TIL DEL 5

LES OGSÅ:

Del 1: Småbiler med ambisjoner

Del 2: Når utseendet teller

Del 3: Forskjell på veien

Del 4: For rolig tempo

Del 5: Konklusjon og data

Data og poeng Ford Fiesta

Data og poeng Honda Jazz

Data og poeng Hyundai i20

Powered by Labrador CMS