Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX

Automatisk på alle fire - del 1

Forutsetning

Publisert Sist oppdatert

- Innledning

Dette er biler som er skreddersydd for norske forhold, med sin høye bakkeklaring og firehjulsdrift. En grunn til at mange velger en SUV er at de sitter høyere enn i en vanlig stasjonsvogn, med god oversikt over trafikken.

Mitsubishi ASX er etter hvert en velkjent aktør i segmentet SUV-light. Men for de kundene som vil ha automatgir har altså ikke denne bilen stått på ønskelisten – før nå.

En detalj som skiller nykommeren Suzuki S-Cross fra den mer etablerte ASX, er at karosseriet er 5 cm lavere. Lengde og bredde er helt identisk, mens akselavstanden er 7 cm lenger i favør av ASX. Lavere karosserihøyde går ikke på bekostning av bakkeklaringen, her skiller det nemlig bare 1 cm.


Begrenset sikt

En ulempe med denne karosseriformen er at det er vanskelig å vite hvor bilene «begynner og slutter». Eksteriørdesignen går på bekostning av utsynet fra førerplassen, både ute i trafikken og ved parkering. Av disse to bilene er det på S-Cross at lav bakrute og bred C-stolpe reduserer siktsonene mest.

Det er derfor ikke tilfeldig at begge testbilene er utstyrt med ryggekamera. Siktproblemet er minst i ASX, rett og slett fordi designerne har latt blyanten løpe i en noe mer fornuftig linje bakover.

Vi har tidligere hevdet at interiøret i ASX ikke vil gå inn i historien som noen minneverdig designperle. Sånn sett kan vi plassere S-Cross i samme bås – men ikke misforstå oss, førermiljøet i begge bilene er enkelt og funksjonelt. Skinnsetene i ASX er litt for glatte til å by på fullgod sidestøtte, og dessuten savner vi mulighet for å kunne vinkelregulere sitteputa mer i bakkant.

Lasteplass på det jevne

Bagasjevolumet er nærmest identisk hos de to, men er det lasteplass du prioriterer, er det mer å hente hvis du velger en vanlig stasjonsvogn i kompaktklassen. Bagasjerommet i Suzuki C-Cross rommer for eksempel 175 liter mindre enn i Golf stasjonsvogn.


LES VIDERE:
- Innledning
- Del 1
- Del 2
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Mitsubishi ASX
- Testvurdering og poeng Suzuki SX4 S-Cross

Powered by Labrador CMS