-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Strømmen Bilverksted AS:
Bilmekaniker - Personbil
-
Møller Bil Fellesfunksjoner avd. Logistikk:
Takserer brukte biler
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Møller Bil Sandefjord:
Serviceleder / Kundemottaker
-
Møller Bil Outlet Alnabru:
Logistikkmedarbeider
-
Autoringen AS:
Selger – Autoringen
-
Autoringen AS:
Auksjonsstøtte - Autoringen
-
AutoMester AS:
Kjedekonsulent
-
Team Verksted AS:
Mekaniker Kristiansand
-
Team Verksted AS:
Delelagersjef Team Verksted Ålesund
-
DNB Bank ASA Norway Branch:
Sales Manager - Vestfold, Telemark/Buskerud
-
Werksta Norge:
Bilskadereparatør / Oppretter
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger lastebil
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
Moss To-Takt AS:
Bilmekaniker / tekniker
-
Møller Bil Skadesenter Asker og Bærum:
Bilmekaniker/tekniker
-
Autoringen Ski AS:
Plassjef – Autoringen Ski
-
Toyota Bilia AS:
Regionsjef Servicemarked
-
Premium Cars Stor-Oslo AS:
Tekniker for Zeekr
-
Mobile Åsane AS:
Servicemarkedssjef
-
Autoringen Oslo AS:
Bilkonsulent
-
Bilia X:
Driftsleder, Xpeng Høvik
-
Bil i Nord:
Volvo-mekaniker
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
-
Jæger Automobil AS:
Bilskadetakserer
Automatisk på alle fire - del 2
Forutsetning
Sittekomforten i baksetet er en detalj som må nevnes. Takhøyden i S-Cross er et problem for personer over 175 cm. Det er noe bedre takhøyde i ASX, men her er det bakseteryggen som reduserer komforten. Ryggen kan stilles i to posisjoner, men vi sitter ubehagelig rett i ryggen også når ryggen står i bakerste posisjon.
Kraft nok
Det er naturlig nok et visst sprik i kraftressursene hos testrivalene denne gang, med 120 bensinhester i S-Cross og 150 dieselhester i ASX. Sistnevnte er kombinert med en velfungerende sekstrinns automat, mens rivalen er satt opp med trinnløst CVT-gir (Continously Variable Transmission).
Forskjellen er merkbar når det gjelder akselerasjon, det skiller et par sekunder fra null til hundre. Det er likevel dreiemomentet som utgjør en større forskjell i praksis, hvor dieselmotoren har langt bedre trekkevne, både når du møter motbakker og når det gjelder å trekke tilhenger. ASX kan trekke 1400 kg, mens S-Cross må begrense seg til 1200 kg.
Begge har drift bare på forhjulene ved vanlig landeveiskjøring, firehjulsdriften kobler seg inn automatisk når det registreres en hastighetsforskjell på et av forhjulene. Begge har mulighet til å låse kraftfordelingen med 50/50 foran/bak. Ettersom de ikke har reduksjonsgir, er dette langt fra noen terrengbiler – men de takler tøffere veier og dårligere underlag bedre enn SUV-konkurrenter som ikke har slik Lock-funksjon.
Når det gjelder kjøreegenskaper på asfaltvei, er det ikke mye som skiller. ASX har fått et helt nytt multi-link bakhjulsoppheng. Og takk for det, for vårt ankepunkt mot ASX har tidligere nettopp vært et hjuloppheng som i for liten grad svelger unna slag og vibrasjoner.
Godt utstyrt
Begge testbilene har et solid utstyrsnivå, uten at de på noen måte briljerer med sofistikerte løsninger. De har for eksempel verken adaptivt lys eller spesielle førerstøttesystemer. Ingen av dem leser trafikkskilt, men standard skiltinformasjon ligger i navigasjonssystemet.
Begge kan vise til både navigasjonssystem og ryggekamera. For ASX betyr det ellers at vi finner panorama-glasstak, xenon hovedlys, regnsensor, lyktespylere og skinnseter på dette utstyrsnivået.
S-Cross med øverste utstyrsnivå har også stort glasstak, foruten parkeringssensorer foran og bak, regnsensor, bi-xenon hovedlys, LED kjørelys, skinnseter, 2-sone klimaanlegg og lyktespylere.
LES VIDERE:
- Innledning
- Del 1
- Del 2
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Mitsubishi ASX
- Testvurdering og poeng Suzuki SX4 S-Cross