-
Bruktbilselger
Møller Bil AS
-
Servicetekniker med salgsteft
Flex1one AS
-
Driftsansvarlig
Atracco Agder
-
Selger
Renault Trucks
-
Bilkontrollør
NAF Senter Sandvika
-
Direktør
Bilimportørenes Landsforening
-
Biltester
NAF Senter Mosjøen
-
Bilkontrollør
NAF Senter Levanger
-
Billakkerer
Møller Bil Skadesenter Romerike
-
Senterleder
NAF Senter Kongsberg
-
Kundemottaker
NAF Senter Oslo
-
Kundemottaker
NAF Senter Hamar
-
Dekkmontør/Hjulutruster
DekkCenteret Oslo AS
-
Bilselger brukt/pre-owned
Formula Automobile Norge AS
-
Delemedarbeider
Nellemann Machinery AS
-
Servicemarkedssjef
Nellemann Machinery AS
-
Tekniker Bentley
XPND Automotive AS
-
Bilselger
Berg Auto AS
-
Bilmekaniker
Motorpool Handel AS
-
Delelagermedarbeider
Motorpool Handel AS
-
Servicetekniker
Preqas AS
-
Frontsjef og nyhetsreporter
Bilforlaget AS
Premium i svart og hvitt - del 2
Ukens testbiler er de beste som kan kjøpes for penger i denne klassen, og vår oppfatning om dem er slett ikke så svart og hvitt som fotografiet gir inntrykk av.
- Del 1
Vår test-BMW kunne settes opp i fire kjøremodi med enorm forskjell mellom økomodus og sport/sport +. Mercedes har tilsvarende pakke i sin ekstrautstyrsliste. Vi vil anbefale den på det sterkeste i begge bilene fordi de blir så mye morsommere å kjøre.
Selv med forholdsvis små effektforskjeller, brukte C180 drøyt sekundet mer til 100 km/t enn 320d. I alle våre akselerasjonsprøver kom BMW best ut.
Å sitte i
Der kjøredynamikk fortsatt er BMWs varemerke, vinner Mercedes på komfort. Luftfjæring gjør naturlig nok susen selv om det aldri har vært vondt å oppholde seg i en Mercedes, selv med stålfjærer. Derfor overrasket det oss i hvor stor grad Mercedes med nye C har vektlagt form framfor funksjon.
Først begrenses takhøyden bak av det skrådde taket. Dernest bygger rammen rundt bakre soltak så mye ned at personer med lang overkropp faktisk ikke vet hvor de skal gjøre av hodet. I tillegg er beinplassen og kupébredden bak best hos BMW.
Begge testbilene rullet på 19 tommer store hjul, som igjen genererer mer støy enn mindre hjul, ikke minst inne i kupéen. Særlig inne i BMW-en romlet det mer enn vi forventet på slitt asfalt.
Å laste inn bagasje
Bagasjerommet viser konkurransens sanne ansikt mellom BMW og Mercedes. Med 480 liter laster begge helt likt i volum, og rommenes utforming har også det meste felles. Bagasjeromslengden både med baksetet i bruk og når det legges ned, er også så godt som identisk.
Ikke på noen av testbilene kan ryggen på passasjersetet foran legges flatt for å øke bagasjeromsfleksibiliteten.
Å tanke
Vi har tidligere forklart hvorfor BMW drikker diesel og Mercedes bensin. Mercedes drikker mest, hele 0,81 liter/mil i test som er 30 prosent mer enn BMW og 39,6 prosent mer enn oppgitt forbruk. Utslipp på 187 gram CO2/km er altfor høyt på en moderne bil og nær det dobbelte av EUs gjennomsnittlige flåtestandardkrav til utslipp fra 2021 som er 95 gram/km.
Vår BMW forbrukte 32 prosent mer enn den burde og slapp ut 165 gram CO2/km.
Å kjøre sikkert
Mercedes har kommet lengst i å gjøre bilkjøringen førerløs. Avkrysset i rubrikkene for de mange førerstøttesystemene i C-Klasse, klarer bilen seg nærmest selv i trafikken. Og naturligvis stanser den (i byfart) om en hindring dukker opp raskere enn du rekker å bremse.
BMW har i grunnpakken et noe lavere nivå på førerstøttesystemene, naturlig nok med tanke på at bilen nå har eksistert i noen år. Bremsene derimot fungerer optimalt på begge bilene. Gjentatte bremseprøver målt via GPS viser at C180 stoppet på 22,8 meter, mens 320d trengte 23,6 meter. Alt under 25 meter regnes som bra.
LES VIDERE:
- Del 1
- Testvurdering og poeng Mercedes-Benz C-Klasse
- Testvurdering og poeng BMW 3-serie