Mercedes satser 4WD

En av tre nye biler som registreres i Norge har firehjulsdrift. Mercedes ønsker seg en større jafs av denne attraktive kaka.

Publisert Sist oppdatert

34 prosent av alle nye Mercedes personbiler registrert hittil i år har, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken, drift på alle hjul - 4Matic på Mercedes-språket.

Det svarer bra overens med forholdet i totalmarkedet, men ser vi på hovedkonkurrentene til Mercedes blir bildet et annet. Hos BMW utgjør xDrive 60 % og hos Audi står Quattro for 56 %.

Neste år får Mercedes en ny E220 BlueTec 4 Matic som har meget gunstige utslipp og derfor lave avgifter.

Men de vil ikke sitte på gjerdet til de nye modellene er på plass – i stedet senker de prisene på den eksisterende E 250 BlueTec 4Matic.

Denne får nå en pris på 555.000 kroner som sedan og 595.000 kroner som stasjonsvogn. Det er en reduksjon på henholdsvis 80.000 og 70.000 fra dagens priser. Begge leveres med 7G-Tronic automatgirkasse som standard.

- Vi har redusert prisen på E 250 4MATIC markant, for å møte konkurransen i det viktige norske firehjulsdriftmarkedet. Den nye prisen vil gjelde frem til E 220 4MATIC kommer våren 2015, sier Mercedes-direktør Johnny Kristian Danielsen.

- Vår ambisjon er å bli Norges største premium personbilmerke. Det økte fokuset på 4MATIC er en viktig del av veien dit, avslutter Danielsen.

Powered by Labrador CMS