-
Bilselger
Kverneland Bil AS
-
Driftsleder Bilskade
Birger N. Haug AS avd Oslo
-
Mekaniker
Herøy Bil & Maskin AS
-
Skadetakserer
Møller Bil Skadesenter Langhus
-
Bilskadereparatør
Møller Bil Skadesenter Langhus
-
Teamleder
Birger N. Haug AS avd Oslo
-
Bilteknisk konsulent
Gjensidige forsikring ASA
-
Nyhetsredaktør/frontsjef og nyhetsreporter
Bilforlaget AS
-
Tekniker/Mekaniker
Møller Bil Skadesenter Romerike
-
Bilskadereparatør
Møller Bil Skadesenter Romerike
-
Bilmekaniker
Nes Bilelektro AS
-
Avdelingsleder
Fremtind Forsikring AS:
-
Inne Tekniker
NDS Group AS
-
Tekniker
Toyota Sør AS
-
Bilmekaniker
Toyota Romerike AS
-
Kunderådgiver
Toyota Romerike AS
-
Kundevert
Toyota Østfold AS
-
Kunderådgiver
Toyota Asker og Bærum AS
-
Personbilmekaniker
Bertel O. Steen Lørenskog, avd. Hvam
-
Bilpleier
Toyota Hønefoss AS
-
Biloppretter Autolakk AS
MPS Bilskade AS
-
Teknisk Support - Kursinstruktør
Robert Bosch AS
BMW og Rover: bedre hver for seg
Mens BMW kan fortelle om rekordfortjeneste nå som de er skilt fra Rover, kan Rover fortelle at de regner med break even neste år, og deretter forhåpentlig overskudd. En lykkelig skilsmisse, med andre ord.

Særlig hvis vi sammenligner med BMW-perioden. Tyskerne hevdet at i deres siste hele år med Rover, 1999, tapte Englands-operasjonen hele 750 millioner pund. Hvilket, hvis det er sant, gjør at man må sette spørsmålstegn ved en del av Münchens disposisjoner.
Nå er det selvfølgelig et par betingelser som må oppfylles for at break even skal nås så fort, og det er blant annet at den nye MG-serien slår såpass godt an at fabrikken kan se 200.000 biler/år rett i øyet. Markedsføringsplanene for de nye modellene skal foreligge i midten av juni, kunne fabrikkens folk fortelle, og samtidig vil man beslutte hvordan man skal lansere hvilke biler fra de nye generasjonene som kommer med start i 2004.
På tross av at Rover-salget ramler solid i Europa, og at eksportandelen fremdeles er over 50%, er den finansielle situasjonen god, sier analytikerne. Både den nye Rover 75 stasjonsvognen og den nye MG-serien er finansiert uten å røre den store kontant-reserven som finnes. Og cash-flow ligger over de pessimistiske prognosene.
I München smiler de nesten like bredt. Problemet deres er imidlertid at fjorårets rekordfortjeneste på 1,03 milliarder euro ikke er rekord nok. Markedet hadde trodd på 1,1 milliard, så da tallene ble offentliggjort i går ramlet aksjene med 4%. Det så man imidlertid snart var å overreagere, så de endte likt med i forgårs.
Uansett så er en 50% økning av fortjenesten imponerende. Sterkt hjulpet riktignok, av solide valutagevinster som henger sammen med sterkt økende USA-salg. Men samtidig må man ta hensyn til at i disse tallene ligger blant annet avsetninger på 240 millioner Euro, som skal brukes når det nye end-of-life direktivet kommer på lufta.
Dessuten er det først opp 762 millioner Euro baklengs på Rover-avviklingen. Separat genererte de forskjellige avdelingene 2,38 milliarder Euro (på bil), 27 millioner Euro (på mc) og 345 millioner Euro (finansielle tjenester). Vi snakker altså om en margin på rundt 12 % på kjernevirksomheten. Ikke underlig at selskaper som Ford og GM endelig begynner å konsentrere seg om noe av det samme som BMW har bygget opp de siste ti årene. Konsentrert verdiøkning på kjernevirksomheten.