Volkswagen Mini-Camper
Volkswagen Mini-Camper
Volkswagen Mini-Camper

Kompakt bobil

Volkswagen gir oss de første skisser av en Mini-Camper basert på Caddy. Her kan du få himmelen som tak og komfort som i California.

Publisert Sist oppdatert

Caddy Beach heter forgjengeren som har vært på markedet siden 2005, men ifølge Volkswagen skal nye Mini-Camper by på en helt annen grad av komfort.

Den kompakte bobilen er basert på femte generasjon Caddy. Målet under utviklingen har vært å beholde Caddys praktiske hverdagsegenskaper, og designe bobil-elementene, som bagger og seng, slik at de enkelt kan løftes inn i bilen når man skal på weekendtur.

Volkswagen betegner Californias lillebror som en allrounder for unge par eller andre eventyrlystne som liker å dra av gårde i helger og ferier. Men uten at man trenger en dedikert bobil.

En av nyhetene i Mini-Camper er et 1,4 kvadratmeter stort panorama soltak som gjør det mulig å sovne inn med utsikt til stjernehimmelen.

De som foretrekker å sove i mørke og slippe å bli vekket av solen kan selvsagt blende samtlige glassflater, inkludert glasstaket.

For å sørge for en god natts søvn er bilen utstyrt med en nesten to meter lang seng med fjærmadrass, tilsvarende de som benyttes i California- og Grand California-modellene.

Fra California-modellene har man også hentet populære, lette campingstoler og -bord. De praktiske oppbevaringsbaggene kan enkelt tas med inn i hjemmet når de skal pakkes klare for helgens utflukt. De kan også fungere som skjermbrett inne i bilen.

Mini-Camper har alle Caddys sikkerhetssystemer på plass, inkludert blant annet Travel Assist, Trailer Assist, Side Assist og Rear Traffic Alert.

På motorfronten kan man velge mellom TDI-utgaver på 75 eller 122 hestekrefter mens de som foretrekker bensin velger en TSI med 116 hester. Ifølge Volkswagen tilfredsstiller alle kommende Euro6-krav fra 2021.

Verdenspremieren på Mini-Camper er lagt til september og skal skje virtuelt. Det korresponderer bra med Caravan-utstillingen som arrangeres i Düsseldorf i perioden 4.-13. september.

Powered by Labrador CMS