Anti-Pebble: Woodward Dream Cruise

Jeg er stygt redd det vil komme en og annen nyhet fra silkeplenen på Pebble Beach denne helgen. Hele bilbransjens glitterati kommer til å befinne seg der, så før vi blir overkjørt av spit-and-polish gjengen, la oss minne om den sosialdemokratiske versjonen: Woodward Dream Cruise ned mot Detroit også denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Woodward Dream Cruise
Woodward Dream Cruise

(Hr. redaktør, var denne setningen lang nok?)

Nå er det dessverre slik at endel bilfabrikker har begynt å bruke Pebble Beach til lanseringer. For eksempel skal Saabaru 9-2 vises der, og vår gode venn Per Selvaag har bidratt sterkt til linjene på en konsept-Lincoln som får sin premiere der. Så vi må jo følge litt med fra den gressplenen også.

Men heldigvis begynner asfalten ned mot Detroit å få sin egen status, også blant de ”store nå. I fjor kjørte Rich Wagoner, dagens GM-sjef, prototypen på Chevrolet SSR der, og Chrysler-toppene har begynt å vise den lokale black-top’en stadig større oppmerksomhet. Ford har fremdeles en kjedelig hang til å blande seg med dem som alle har en tannbørste, ekstra myk, på innerlommen (til å fjerne en mygg med, dersom den skulle ha smeltet mot den blanke lakken på de statiske bilene i solsteiken) – ikke minst fordi 100-åringen er et av de ”featured marques der i år. Og fordi de skal la utvalgte media få prøve GT på Laguna Seca.

Men også Ford er nok i ferd med å oppdage at det gir større street-cred å være på Woodward, og det er tross der bilene deres skal i siste instans. Bob Lutz – en av de hippeste (og aller eldste) GM-toppene er en av dem som helst ville vært begge steder samtidig – på Pebble Beach, for derfra kommer one-linerne hans rett i avisene, og på Woodward, for han er også egentlig en cruiser.

Men, som sagt, før det striglede miljøet overtar helgen vår: bruk en stund og drøm deg til Woodward herfra: www.woodwarddreamcruise.com/2003

Powered by Labrador CMS