Dodge kommer til uka

I uke seks går et forholdsvis kruttsvakt startskudd for oppstart av Dodge-virksomheten i Europa. Det vil si at Chrysler-Jeep forhandlerne igjen skal begynne å selge Dodge, et merke som i dag nesten bare finnes i USA, Mexico og Canada.

Publisert Sist oppdatert

Dette er det fjerde amerikanske bilmerket som relanseres i Europa i løpet av de siste månedene. Først kom Cadillac med en ny offensiv. Så dukker altså Chevrolet-navnet opp på GMs Korea-biler, og i kjølvannet på det er alle Chevrolet-logoer fjernet fra den europeiske Corvetten som fra nå av bare skal hete Corvette.

Og så altså Dodge.

Vi vet ikke alt for meget om hvordan Dodge-utvalget vil se ut fremover, men Chrysler sier at det nye modellspekteret vil mer enn doble antall modeller som gruppen tilbyr europeerne i årene som kommer.

Hva vi er sikre på er at Viper vil komme som Dodge, og at det snart kommer en avløser for Neon, men med et helt nytt navn.

Den skal for øvrig debutere på Geneve-utstillingen, men før det skal den vises frem, temmelig lukket, på et hotell rett ved Heathrow. Der vil det nok også bli gitt nærmere beskjed om hva vi kan vente oss fra dette merket, og fra organisasjonen, i tiden som kommer.

Det skulle ikke forundre meg om BilNorge.nos lesere igjen var de første som fikk ta del i dette, og sannsynligheten for at BILs lesere får ta del i dybdeinformasjonene er også ganske stor.

Om en ukes tid eller så, skulle jeg tro.

Powered by Labrador CMS