Verdens største bilutstilling

Mange kaller IAA i Frankfurt verdens største bilutstilling. Det mangler den mye på å være.

Publisert Sist oppdatert

Klikk HER for alt fra Frankfurt!

Hva skal vi måle en bilmesse etter. Antall kvadratmeter? Da er i hvert fall ikke Frankfurt den største. Den måler jo bare 225.000 kvadratmeter. Barcelona, derimot, banker tyskerne med 25.000. En kvart million kvadratmeter måler deres.

Men alle er enige om at Barcelona-messen kan være mye, men verdens største vil ingen finne på å kalle den.

Da skal vi kanskje telle utstillere. Men også det blir galt, for der er Beijing på topp, med 1500 navn og adresser på utstillerlisten. Men ikke mer enn 120.000 kvadrat.

Så da blir det besøkende da.

Kanskje?

Som Beijing forresten slett ikke er god på, med sine 600.000.

Da, viser det seg, er Paris verdens absolutt største. I hvert fall i Europa. For med sine 1,4 millioner besøkende, blir den bare slått av Tokyo, med 1,5. Og Frankfurt, stakkar, når ikke en million en gang. 940.000 er det siste tallet herfra, for to år siden.

Men dette blir juks, både Paris og nå også Frankfurt, har åpent to weekender, og det er de som virkelig drar folk.

Så hvis vi skal gjøre det helt rettferdig blir det fremdeles, av alle ting, Bologna, som vinner. Dit kommer det litt over en million på bare ti dager. Og i desember! Egentlig helt utrolig, men så kan de virkelig vise resten av verden hva som er forskjellen på en bilmesse og et motorshow.

For øvrig har Detroit 760.000, New York (underlig, det er nesten ingen som eier bil i New York) hele 1,3 millioner, mens LA, der de virkelig eier biler, fremdeles må nøye seg med så vidt over en mill.

Om to måneder skal det bli bilutstilling på Lillestrøm. Jeg er redd den ikke vil få noen plass på noen av disse listene. Heldigvis.

Her finner du BilNorges dekning av bilmesser.

Her kan du se hvilke utstillinger som gjenstår i år og hvilke som skjer når neste år.

Powered by Labrador CMS