Elgtest felte Hilux

For ti år siden sendte svenske Teknikens Värld Mercedes A-Klasse tilbake til testbenken etter en såkalt elgtest. Nå er det Toyota Hilux som er ille ute.

Publisert Sist oppdatert

Hadde det ikke vært for at en dyktig sjåfør reddet situasjonen, ville bilen i følge Teknikens Värld ha tippet rundt. Det var under en test av seks pickuper som alle fremhever sine personbilegenskaper det fatale skjedde. Du kan selv lese historien på http://www.teknikensvarld.se/ hvor det også er publisert en video (SE VIDEO HER).

Teknikens Värld betegner Hilux som livsfarlig og sjefsredaktør Daniel Frodin krever at Toyota tar sitt ansvar og snarest utstyrer Hilux med elektronisk stabilitetskontroll. I tillegg krever han at kunder som allerede har kjøpt en Hilux får slikt utstyr ettermontert.

”Uforståelig”

Informasjonsdirektør Per Arne Skramstad hos den norske Toyota-importøren har følgende kommentar til BilNorge.no:

”Toyota har satt i gang en intern gransking etter at det svenske magasinet Teknikens Värld nesten veltet med en Hilux i en elgtest. Resultatet av granskingen vil foreligge raskt, for de svenske erfaringene rimer ikke med Toyotas egne tester.

Toyota scorer høyt i alle undersøkelser rundt kundetilfredshet og feil på bilene. Derfor reagerte fabrikken momentant på at svenske journalister klarte å få Hilux opp på to hjul i en unnamanøver.

Det har vært gjennomført en serie tester av alle sider ved sikkerheten internt i Toyota. De svenske erfaringene rimer ikke med disse testene, selv om de ble utført på samme måte.

Siden nye Hilux ble lansert i november i 2005, er det ikke meldt om et eneste tilfelle av overrulling i noe land i verden. Derfor mener Toyota at det ikke er noen grunn til engstelse under vanlige kjøreforhold.”

Les mer om saken på VGNett

Powered by Labrador CMS