LIFECar
LIFECar

Frisk luft fra Morgan

Et prosjekt med betegnelse LIFECar skal få frem en potent, miljøvennlig sportsbil innen drøye to år. Sammen bak utfordringen står britisk industri og en rekke institusjoner.

Publisert Sist oppdatert

Det var midt i fellesferien da vi første gang omtalte dette prosjektet her på BilNorge.no. Klikker du deg tilbake til den gang, kan du lese hvilken rolle de forskjellige aktørene skal fylle.

Nå har vi også fått de første skisser på hvordan bilen som skal inneholde den spennende teknologien blir. Basis er en Aero 8 som skal settes sammen av ingeniørene hos Morgan.

Driften besørges av en brenselcelle utviklet av QinetiQ, og den skal ifølge britene skal være langt mer effektiv enn dagens prototyper drevet av brenselceller. Den sentralt plasserte energikilden skal levere strøm til fire separate motorer, en i hvert hjul.

Energikilden skal levere beskjedne 24kW hvilket i følge partnerne er ”tilstrekkelig til å gi bilen en akseptabel cruising speed”. I tillegg til å produsere sin egen energi fra hydrogen, utnytter den også degenerert energi fra oppbremsing og deselerasjon.

Powered by Labrador CMS