Cunningham + Lutz
= dynamitt

I sommer gjorde, husker du kanskje, Cadillac et nummer av at det var ikke første gang de var på Le Mans, nei. Særlig stor vekt la de imidlertid ikke på at det var American Cup-vinneren Briggs Cunningham som hadde vært der for 50 år siden, tilfeldigvis hadde han brukt Cadillac.

Publisert

Men allikevel, nok fuktighet i øyekroken til at Briggs Cunningham III, sønn av den gamle som ikke het II, men jr., satte i gang å bygge replikaer av farens hårete C4R-racere fra sen 1951. Så nøyaktig etterlignet er disse at de er montert med trommelbremser, skiver følger riktignok med, men de ligger vedlagt. Gearkassen har fremdeles reproduksjoner av de opprinnelige Siata-enhetene som originalen var utstyrt med. Og om det ikke er helt Hemi de blir utstyrt med, så er den 400 hesters Chrysler V-åtteren like i nærheten.

En av dem som kjøpte en slik reproduksjon var ex-Chrysler sjef, nå sjef for Excide (batterier) Bob Lutz. Med fet sigar, BMW motorsykkel (det var han som lærte James Bond å ha krøllfri smoking under kjøredressen) og fritidsflyvende en tsjekkisk-bygget jet-jager (han er selv ex-US Marine med sveitsisk pass!).

Nå har han gått sammen med BCIII om et ambisiøst prosjekt. Bygging av en helt ny superbil, med en helt ny V12-motor. Sammen med seriøse Credit Suisse First Boston investeringsbank, har de lagt 1,5 millioner i potten for å promovere prosjektet. De trenger 100 millioner dollars fra Wall Street for å få det på luften, men Lutz er ikke spesielt bekymret. Det er allerede produsert en film rettet mot potensielle investorer, der Lutz, i brun flyverdress, forteller om markedet, potensialet (500 pr. år), om konkurrentene, og om designet. Og han glemmer ikke å nevne at han var prosjektleder for Viper som ikke akkurat var en fiasko. Han forteller også, som et apropos til de 100 millionene, at Viper kostet ham 60 mill, men at verden dessverre er blitt litt dyrere siden den gang.

En 2001 Cunningham-Lutz høres ut som et brukbart alternativ til det meste.

Les også Merkenavn og merkeemblemer - CUNNINGHAM

Av Jon Winding-Sørensen – Bilnorge.no

Powered by Labrador CMS