Chevrolet Blazer EV PPV

Blazer EV PPV

Elektrisk Chevy for sheriffen

Chevrolet har presentert en spesialversjon av Blazer EV som er skreddersydd for politiarbeid.

Publisert

Det er GM Envolve, konsernets avdeling for «flåtekunder» inkludert politi, som har utviklet den nye spesialversjonen. De planlegger leveringsstart fra tidlig 2024.

Selskapet tilbyr allerede PPV-versjoner (Police Pursuit Vehicles) av blant annet Silverado og Tahoe og vil starte salg av det nye tilskuddet i løpet av høsten.

Blant spesifikasjonene nevner de 498 hestekrefter fra to motorer, firehjulsdrift, toppfart på 210 km/t og hurtiglading ved maks 190 kW.

Rekkevidde er ikke oppgitt, men med de største batteripakkene forventes 2024-modellen av Blazer EV å få en rekkevidde på drøyt 500 kilometer.

Blant spesialutstyret inngår «rambukk» i frontfangeren, ekstra lys og sirener, strømuttak, festeanordninger for diverse utstyr og betjeningsorganer for en rekke funksjoner på rattet.

Chassis og bremser er forsterket for å tåle tøffe utfordringen og høye hastigheter, og dekkene er spesialutviklede Firestone Firehawk Pursuit Tires.

For politiet kan elbiler gi fordeler som lynrask akselerasjon og stille gange i tillegg til at de fjerner lokale utslipp i urbane strøk.

En del amerikanske politidistrikter har allerede elbiler i tjeneste, blant annet Los Angeles PD som startet med BMW i3 i 2016. Ford Mustang Mach-E tilbys også i politiutgave, både i USA og på vårt kontinent.

Chevrolet Police Pursuit Vehicles foran New York City skyline med 2024 Blazer EV PPV i sentrum.
Chevrolet Blazer EV PPV
Chevrolet Blazer EV PPV
Chevrolet Blazer EV PPV
Chevrolet Blazer EV PPV
Chevrolet Blazer EV PPV
Powered by Labrador CMS