Toyota Yaris: Det beste bruktbilkjøpet - men høye priser

Toyota Yaris er drømmebruktbilen for mange. Bilene er etterspurt og mange forhandlere sier de ikke kan “få nok Yaris brukt i innbytte”.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 6 - 2005.

Det er stor forskjell på Yaris med tre og fem dører. “Alle vil ha brukte 5-dørs – mens det er langt mindre interesse for biler med tre dører. Også Yaris Verso er meget populær som bruktbil. Yaris ble første gang lansert i 1998 og ble raskt en av de mest populære bilene i klassen. Kjent for kvalitet, bra sikkerhetsnivå og overraskende bra kjøreegenskaper til å være en så liten bil.

Pass på:
Yaris er kjent som en nærmest problemfri bil. I NAFs Bruktbilrapport får bilen meget god omtale – men NAFs testere har funnet en del feil på parkeringsbremser (håndbrekk) og på ladetilstand. Dette med strøm og forbruk er et problem mange Yariseiere har opplevd. Dersom en bileier lar sin Yaris stå parkert noen måneder mellom hver gang bilen brukes, opplever han nesten hver gang at bilen ikke vil starte – at batteriet er tomt og verkstedene greier ikke å finne feil. De hevder at “slik er det bare”. Ikke rart han har startkabler liggende i bilen.

Yaris er en meget populær bil i kommunale hjemmetjenester. Mange av de brukte bilene hos forhandlere kommer fra slik kjøring. I mange kommuner har hjemmetjenesten et kjøremønster med korte avstander og mye start og stopp. Det sliter ekstra på alle biler. Sjekk derfor hvem som har kjørt bilen – og utfør ekstra kontroll om bilen er brukt i kommunal hjemmetjeneste.

Priser og tilbud
“Alle brukte Yaris har en pris på kr 119.000. Slik virker det når man ser lista over 200 biler på www.bilnorge.no. Det er liten prisvariasjon etter alder og type. Men biler med tre dører har i gjennomsnitt en pris på minst 10.000 kroner under bilene med fem dører. Prisene i oversikten starter på kr 100.000 – så du skal slite veldig for å finne en Yaris til under magiske 100.000 kroner.

En bil fra 1999 har en listepris i dag på rundt kr 105.000 (til kr 120.000), mens en bil fra år 2000 har en pris på kr 110.000 og oppover. Mest biler er av årgang 2001 der nesten alle er priset til kr 119.000 og opp til kr 125.000. Mange av disse bilene er leasingbiler fra kommunal hjemmetjeneste. Om bilen er fra 2002 er bruktprisen i dag rundt kr 125.000 og oppover.

Tips og sjekkliste

Powered by Labrador CMS