Kåre Filseth med nye Honda Civic

Honda Civic

Kåre Filseth med nye Honda Civic

Honda Civic

Honda Civic: Ikke akkurat A4

Frankfurt (BilNorge.no): Annerledesbilen – det er nye Honda Civic. Den er det motsatte av Toyota Corolla, VW Golf og andre bestselgere.

Publisert Sist oppdatert

Nye Civic har et utseende noen vil falle for, men som andre vil si er for spesielt. Lanseringen blir i januar, og da kommer den med bare to motorvarianter – 1,4 og 1.8 liter. Noen må ”ha glemt en motor på 1,6 liter.

Hondas trekkplaster på messen er nye Civic. Og det er få aldringstegn på bilen. Den har et hypermoderne utseende, og likner kanskje mest på tidligere Mazda 323F som aldri ble noen suksess i Norge. Og den norske Honda-direktøren, Kåre Filseth, medgir at den nye Civic blir en utfordring på det norske markedet.

- Den er avansert og moderne – typisk europeisk, sier Filseth. - Den vil nok støte bort noen kunder, mens andre vil elske den. Jeg er glad Honda ikke kopierer alle andre, men heller satser på sin egen form.

- Vanskelige motoralternativer!

- Vi får bensinmotorer på 1,4 og 1,8 liter. Det kommer diesel senere. Om noen savner en bensinmotor på 1,6 liter, så gjør vi også det. Men mange vil bli overrasket over de motorene som kommer i bilen.

- Noen husker fortsatt Civic Shuttle!

- Det gjør jeg også. Min far elsket den modellen. Men jeg kjenner ikke til at det skal komme noen stasjonsvogn av nye Civic.

- Shuttle ble også levert med firehjulstrekk!

- Jeg husker det også – men det kommer nok ikke nå, sier Filseth.

Honda planlegger å selge rundt 500 nye Civic i det første kalenderåret, så fortsatt blir CRV den klart mest solgte Honda i Norge.

Powered by Labrador CMS