Fullblods for kaldblodspris

Ford Capri ble gjerne kalt OBOS-Mustang i gamle dager. Vi fornærmer neppe noen hvis vi døper om Hyundai Coupé til OBOS-TT.

Publisert Sist oppdatert

Hyundai Coupé

Først publisert i BIL 6 - 2007.


Seks år etter at dagens karosseri debuterte, og 11 år etter at Hyundai lanserte sin første Coupé, er bilen nå klar i ansiktsløftet utgave. De synlige endringer finner vi først og fremst på fronten og bakparten, begge med nye lykter, samt at interiøret er oppgradert, blant annet
med en ny midtkonsoll.

At det ”bare er snakk om en ansiktsløfting er nok forklaringen på at rattet ikke er utstyrt med lengderegulering. Som i forgjengeren blir sittestillingen ved rattet derfor et kompromiss, du må velge enten riktig avstand til rattet eller passe avstand til pedalene – det er vanskelig å oppnå begge deler.

Ellers er sittestillingen grei, med en bred og god fothviler å plassere venstrefoten på, mens midtkonsollen gnager litt mot leggen hvis du vil ha sidestøtte for det høyre benet.

Chassiset er stivt og sportslig, og for å hente ut et tilsvarende sportslig inntrykk fra maskinavdelingen er det nødvendig å velge 2,0-literen. En akselerasjon på 9,1 sekunder er ikke mer enn vi må kunne forvente av en sportslig coupé. Alternativet er nemlig 1,6-literen som er 2,5 sekunder tregere fra null til hundre. Forskjellen i pris er drøyt 70.000 kroner, men vi tror de fleste på lengre sikt vil angre på sitt valg hvis lavere pris får avgjøre valget – et solid fraspark er jo litt av vitsen med en sportslig coupé. Dessuten er minstemann i standardutgave også satt opp med den langt mindre sportslige hjuldimensjonen 195/65 R15.

Styringen er fast og sportslig, det er altså ikke lagt inn ”plagsomt kraftig servo. Kjøreegenskapene er alt i alt en positiv opplevelse, men de er ikke fullkomne. Bilen er ikke komplett retningsstabil, og den må gjetes når vi passerer 90 km/t, spesielt hvis asfalten er piggslitt.

Støynivået er forholdsvis høyt, uten at det er en bestemt støykilde som er synderen. Lydbildet er et resultat av motor, hjul- og vindstøy i samvirkning.

Bagasjeplass kan være et coupé-problem, mer her er det akseptabel plass og vel så det – forutsatt at dere er to i bilen. Hvis bagasjerommet, som er forholdsvis grunt, ikke skulle strekke til, er det god fleksibilitet i lasteplassen ved at bakseteryggen er delt 50/50.

Fakta om Hyundai Coupé 2.0 FX:

Powered by Labrador CMS