Hyundai Coupé 2007
Hyundai Coupé 2007
Hyundai Coupé 2007

Ny Hyundai Coupé, i Kina!

Det er når forholdsvis høyprofilerte modeller debuter på steder som Guangzhou at vi begynner å forstå at verdens bilindustri er i endring.

Publisert Sist oppdatert

Da Hyundai var dristige nok til å lansere en coupé var vi i 1996 og i Geneve.

Det var som det skulle være. Geneve var stedet for slike lanseringer.

Når Hyundai kommer med en forfrisket utgave av sin ansiktsløftede 2001-modell skjer imidlertid ikke presentasjonen i London eller Paris eller på en av de etablerte bilutstillingene.

Nei, man må reise til Kinas bilhovedstad (etter Shanghai), Guangzhou, for å se den.

Greit nok, det er ikke mange vesentlige nyheter her. 2-liters motoren er den samme som før, det samme gjelder V6 alternativet. Transmisjons-valgene er fremdeles tilgjengelige. Og målene er de samme.

Men det som har skjedd er en redesign både av front og hekk, med stor vekt på de nye lampene i begge ender – og det hele er nok til at det snart vil være lett å se at du er blant de litt over 300 som kjører den gamle modellen.

Bilutstillingen i Guangzhou hadde for øvrig flere nybilintroduksjoner enn utstillingen i London. Både Fiat og Nissan kom med nytt. Fiat med Perla – en ny utgave av Palio og Sienna-familien, mens Nissan kom med sin Livia som skal bli en verdensbil.

Og fra de kinesiske fabrikkene kom blant annet årets beste (?) navn: Great Wall Wingle. Verken den, eller Hover Pi (den første gikk til Fidel Castro) er ennå fanget opp av hjemmesiden til Great Wall (http://www.gwm.com.cn/)

Powered by Labrador CMS