Mazda Furai Concept

Mazda RX-8
Foto: Carparazzi©
Mazda RX-8
Foto: Carparazzi©
Mazda RX-8
Foto: Carparazzi©
Mazda RX-8
Foto: Carparazzi©

RX-8 får nytt ansikt

Mazda har i dag bekreftet at de benytter bilutstillingen i Detroit til å lansere en facelift på RX-8. Våre spionfotografer har allerede tatt bilder av modellen på test.

Publisert Sist oppdatert

Fem år etter lanseringen kan det passe med en aldri så liten ansiktsløfting for Mazdas fireseters coupé med den spesielle dørløsningen som gjør at selv relativt storvokste kommer relativt brukbart ut og inn i baksetet.

Basert på den forseggjorte maskeringen i front, er det sannsynlig at det er her de største endringer vil finne sted. I tillegg vil nok Mazda benytte anledningen til å fornye baklyktene for å endre uttrykket til hekken også.

Interiøret vil nok også få nye innslag, men rotasjonsmotorene blir trolig de samme, med enten 192 eller 231 hk avhengig av om du velger Standard Power eller High Power versjonen.

I Norge fikk Mazda langt på vei ødelagt mulighetene for å selge RX-8 etter fjorårets avgiftsomlegging som medførte avgiftsøkninger i størrelsesorden 150.000 til 200.000 kroner.

Hittil i år er null nye biler registrert mens tallet for 2006 var 13 og det ble utlevert 26 i 2005. Det er imidlertid bruktimportert 35 biler i 2007, så noen har realisert sin bildrøm. Alle tall er i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Furai

En annen nyhet Mazda skal vise i Detroit er konseptbilen Furai som er basert på en racing prototyp som har deltatt i den amerikanske Le Mans serien.

Powered by Labrador CMS