Mitsubishi Concept-RA
Mitsubishi Concept-RA
Mitsubishi Concept-RA
Mitsubishi Concept-RA
Mitsubishi Concept-RA
Mitsubishi Concept-RA
Mitsubishi Concept-RA

Fremtid fra Mitsubishi

Concept-RA er betegnelsen på prototypen Mitsubishi skal vise i Detroit. Men vil amerikanerne ha en sportsbil med dieselmotor?


Publisert Sist oppdatert

Bilen er et utstillingsvindu for Mitsubishis avanserte firehjulsdrift – et system den har adoptert fra rallybilen Evo X. Men den er også svaret på mange amerikaneres drøm om en sportsbil – Mitsubishi Eclipse er en svært populær modell i USA.

Men det er ikke sikkert bilen blir oppfattet som spesielt sportslig når det avsløres hva slags drivlinje Concept-RA er utstyrt med. Her sitter nemlig en 2,2-liters 4-sylindret common rail turbodiesel motor ned avansert ventilstyring (Mivec). Den har en effekt på 204 hk og et maks dreiemoment på 420 Nm.

Dobbeltrenset

For å tilfredsstille de strengeste amerikanske utslippskravene er bilen utstyrt med en ny type katalysator som skal fange opp det meste av skadelige avgasser ved å kombinere flere renseoperasjoner i én enhet.

For å gjøre bilen kollisjonssikker samtidig som vekten holdes nede, er den i stor grad bygget i aluminium.

Mitsubishi forteller at Concept-RA får sin verdensdebut i Detroit på grunn av slektskapet med Eclipse. De lover imidlertid at den også kan være aktuell for Europa om responsen blir positiv.

Og det er langt fra bare Mitsubishi som viser dieselglede i Detroit, så kanskje USA følger Norge og resten Europa når det gjelder drivstofftrender.

Les mer om Eclipse Coupé

Her er Eclipse Spyder

Powered by Labrador CMS