Dodge Caliber
Dodge Caliber
Dodge Caliber
Dodge Caliber

Punch og stash for Caliber

Dodges nye Golf-utfordrer, Caliber har så vidt rukket å gjøre sin entre på markedet. Nå forteller Startech at de kan piffe opp bilen, enten du ønsker deg mer effekt eller et tøffere utseende.

Publisert Sist oppdatert

Mer effekt

Mens Brabus spesialiserer seg på å foredle stjerner fra Stuttgart, tar søsterfirma Startech seg av deres amerikanske slektninger. Modeller fra Chrylser, Dodge og Jeep er deres spesialfelt.

For Caliber 2,0 CRD har det tyske selskapet nå utviklet et tuningkit med betegnelse SD3. Få en autorisert Dodge-forhandler* til å montere settet, og vips får din Caliber 40 hester ekstra. Jobben skal være gjort på en halvtime, og motoren møter Euro IV kravene etter trimming.

Maks effekt blir 180 hk ved 4.000 omdreininger mens maks dreiemoment er 360 Nm (opp fra 310 Nm) i området 1.750 til 2.500 o/min. Dermed forbedres akselerasjonstiden fra 0 til 100 km/t fra 9,3 til 8,6 sekunder.

Gromlåt og pynt

Til alle motorvarianter tilbyr Startech også et sportslig eksosanlegg i rustfritt stål med fire enderør, noe som gir Caliber et sportsligere utseende og grommere låt.

Gir du grønt lys for videre modifikasjoner kan tuningselskapet tilby progressive fjærer og dempere som senker bilen med inntil 30 mm samt spesialfelger med inntil 20-tommers diameter. På disse kan du montere dekk i dimensjon 245/35 R20, men da bør du holde deg til nyasfalterte veier.

Startech lover også at et Aerokit for Caliber snart kommer på markedet og de vil også lansere en Lifestyle pakke og annet snacks til innvortes bruk i bilen.

Dodge Caliber er den første av en rekke modeller som skal gi merket fotfeste utenfor USA.

*PS!

Den norske importøren av Dodge har ingen forbindelse med Startech, og norske forhandlere kan ikke montere dette eller andre kit fra det tyske selskapet. PR-sjef Henning Larsen forteller videre at de Caliber nå er på plass hos norske forhandlere og at den skal lanseres i oktober.

Powered by Labrador CMS