Naken og Smart

Det må være moro å jobbe hos Smart. Bilen er allerede blitt et kult-objekt, salget øker mer enn for noe annet europeisk merke, og konstruktører og designere har hendene fulle med nye modeller og utviklinger. Allikevel får de innimellom tid til å flippe ut

Publisert
Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no
Foto: Rune Baashus

Eksempel: ”crossblade et konsept de viste i Geneve. I prinsippet en helt vanlig Smart, men ta bort det meste av karosseriet og bygg en lav, meget lav frontrute. En blanding av Ducati Monster med breddedimensjonen noe øket, og en gammeldags beach buggy.

Navnet er jo greit, cross, for crossover – midt mellom alvor og lek, og blade fordi så mange heftige motorsykler heter noe med blade for tiden. Og her er motorsykkelinspirasjonen åpenbar. Du kommer ikke nærmere i kontakt med naturen på en mc, men her sitter du litt mer stødig – det er forskjellen. (Pluss at du har den attraktive partneren ved siden av deg!)

Fargevalget fremhever jo Monster-preget, nakent med chassiset ikke bare synlig, men særdeles fremhevet. Svart plast på det som er igjen av karosseri fremhever i ekstrem grad det matte titan-grå rammeverket. Iøynefallende rødt interiør setter et solid utropstegn.

Minimalistisk skal det være i år. Paradokset er selvfølgelig at det er jo bare overflodsfolk som kan unne seg enda et leketøy som dette her. Men det spiller ingen rolle, alt som får frem smilet på en bilutstilling fortjener applaus.

At det er SAABs nåværende designsjef som initierte dette prosjektet gjør jo også at er det noe vi virkelig ser frem til, så er det at Hr. Maurer begynner å vise oss hva han har tenkt seg med SAAB i årene som kommer.

Bilde: Crossblade forfra
Bilde: Crossblade fra siden
Bilde: Crossblade skrå bakfra
Bilde: Crossblade interiør

Powered by Labrador CMS