Kia Stonic
Kia Stonic
Kia Stonic

Kia navngir crosser

Både Hyundai og Kia skal lansere kompakte crossere i løpet av høsten. Her får vi et første glimt av Kia-modellen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er kompakte crossovere, eller SUV-er om du vil, i det såkalte B-segmentet. En av de første modellene ut i denne nisjen var Nissan Juke, men den har etter hvert fått selskap fra mange hold.

Noen eksempler er Renault Captur, Peugeot 2008, Mazda CX-3 og Honda HR-V.

Nå står også de koreanske produsentene for tur.

Hyundai har allerede fortalt oss at deres modell skal hete Kona, og nå avslører Kia at de har døpt sin utfordrer «Stonic». Navnet skal være utledet fra «Speedy» og «Tonic» som visstnok referer til første og siste tone i en musikalsk skala. (For meg er det mer naturlig å tenke fart og noe man blander ut ginen med.)

«Således antydes det at kjøretøyet er agilt og byr på noe nytt og forfriskende i det kompakte SUV-segmentet», heter det i Kias pressemelding.

Nå er det nærmest umulig å danne seg et inntrykk av det ferdige produktet basert på designskisser som dette, men Kia lover et sportslig utseende samtidig som familielikheten skal opprettholdes.

Interiøret har fokus på teknologi og ergonomi, og Kia lover sømløs integrasjon av din smartfon i bilens infotainment-system.

Stonic kommer i salg fra andre halvår 2017, og skal bli den Kia-modellen med flest muligheter for kundetilpasning, både eksteriørt og interiørt.

Powered by Labrador CMS